Гриша Ганчев обясни пред „червените” фенове мащабните си планове за ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Връщаме си Панчарево на държавата, ще си купим 50-60 декара. Таралежите дойдоха на "Армията" и ще изядат змиите”

Гриша Ганчев обясни пред „червените” фенове мащабните си планове за ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)
„ЦСКА е във фалит от 31 декември на 2014 година.”

Така започна своето изказване пред феновете на ЦСКА реалният благодетел на клуба Гриша Ганчев, съобщи репортер на Novsport.com. Той се изправи пред сектор „А” на стадион „Българска армия”, където пристигна в неделя сутрин за среща с феновете на „червените”. 

„Това, което искам да споделя с вас, е че армейската общност трябва да бъде обединена! Не може да имаме 200 фракции. Изберете си Управителен съвет от 11 човека, както и секретар, за да премахнем това, което е било досега. Ние не сме политическа организация, а спортен клуб. Нас ни интересува спортът, а не политика, разберете ме правилно”, заяви Ганчев. 

„Нека да си възродим ДЮШ, защото тук с треньори и ръководители два месеца търсим да намерим един футболист и едва намерихме едно момче на 14 години. Какво се е работило досега, никой не знае.”

Разберете, трябва да дойдат таралежите в Борисовата градина, за да премахнат змиите. Е, таралежите дойдоха. Ясно ми е, че ЦСКА има много силни врагове. Лошото е, когато те са както вътрешни, така и външни. На всички тях ще им отговорим с любов, ние не търсим агресия. С тях ще се разправяме на зеления терен.

„Има доста сбъркан модел по отношение на оста държава – спортен клуб ЦСКА, защото ЦСКА не е само футболен клуб. Държава без спорт не е държава. Това е най-важният момент в исторята, затова трябва да се обединим”, допълни той, а после бе запитан за базата на Панчарево:

„Mисля нея да си я върнем на държавата и да си купим терен, има земеделски земи около София, около 50-60 декара, за да си изградим един нормален център, на който да се готвят нашите отбори от юношите до мъжете. Няма смисъл постоянно да ни натяква държавата, че това е нейно, пък наеми, пък това и онова.”

За компромисите:

„Компромиси се направиха много, излишно е да споменавам примерите. Берое, Разград, Локомотив и Ботев (Пловдив). Ние сме пред вас да кажете вашето желание, другата работа я оставете на нас. Ние искаме с дипломация да свършим работата и да се върне клубът там, където му е мястото. Ще харчим толкова, колкото изкарваме. Няма да позволим тази разсипия, защото и с малко пари можем да правим големи работи. Виждате с какви бюджети ЦСКА 12-13 години не направи нищо. За какво бяха дадени тези пари? Не мога да разбера защо е било необходимо това нещо.”
 


За новото и старото дружество:

„По схемата с Глазгоу Рейнджърс сме наравпии старото и новото дружество ЦСКА. Никой да не ми обяснява, че ще нарушим законите на ФИФА, ФАФА и т.н. Това е европейска практика. Новото дружество на Глазгоу купи емблемата и всичко останало, а в старото се разпорежда синдик с активите, които са останали.”
 


За стадиона:

„Има няколко начина да си решим проблема с държавата. Публично-частно партньорство или да ни го дават под наем. Стадионът обаче не трябва да съществува в този вид. Това е мое мнение. Предполагам всички сте били на мачове в Ловеч. Секторите трябва да бъдат преместени по напред и отборите да излизат от Сектор "А". Това е огромна инвестиция, но ще започнем постепенно, от единия, през другия сектор, само кузирката ще си остане, защото навява хубави спомени. От много победи, само ще я разширим малко.”
 


За БФС:

„Легитимната власт на футбола в България е президентът на Българския футболен съюз. Борислав Михайлов е избран и трябва да се съобразяваме с неговите решения. Не знам каква ще му е позицията, но знам, че е много болен от два месеца. Очаквам да се излекува и да седнем, за да говорим като хората."
 


За неуспешната кампания по публично предлагане на акции, както и за възможна нова такава за набиране на средства: 

„Няма как да коментирам парите от акциите, те трябва да бъдат върнати на хората. Знаете обаче, че упражнението изваждане е малко сложно в България. Аз не искам ние да управляваме вашите пари. За мен е достатъчни вие да си плащате билетите и толкова. Щом искате, ще си направите работни групи и всички събрани от вас средства ще бъдат вложени в инфраструктурата. Това е голямо перо, защото отборите можем да ги издържаме. За инфраструктурата обаче ще мислим впоследствие, как ще влизаме в отношения със строителни фирми или спонсори. На този етап обаче е важно да оцелее клубът. Ако това стане, с новото дружество, аз казвам, че всичко ще тръгне по мед и масло.”





За спортът и политиката, както и за шанса в ЦСКА „завинаги” да играят само българи:

„Не мога да бъда политик, защото не съм... такова. Аз говоря за спорта. Много мразя да губя обаче. Затова ние трябва да сме конкурентноспособни. Падна ли на мач, по 2-3 дни не съм адекватен, честно ви казвам. Няма вече по 20-30 човека да се сменят на сезон, това е ясно. Да, ще има българи, дай Боже от нашата школа. Ако изградим нужните условия, то най-добрите деца от цяла България ще избират ЦСКА. Сега какво можем да им предложим? Къде да спят, къде да ги храним? Макар че, само от гладни хора стават големи спортисти. Нахраненият човек е спокоен, на него спортът му е хоби. Трябва да премахнем тази шуробаджанащина, която е царувала в школата на ЦСКА. И аз съм родител, също бих искал моите деца да станат големи спортисти, но те са тръгнали по друг път. Не съм ги подпомагал, така да се каже. Ето, например в Ловече дойде един с два мерцедеса. Синът му бе 85 кг. в осми клас, а той ми вика „обича да играе като централен нападател, аз искам да дам едни 100 000 лева”. Казах му да си спести парите и да го направи борец. Примери такива много.”



За дълговете на ЦСКА:

„Мисля, че ще успеем да осъществим нашите цели. Дълговете не се отнасят за новото дружество, което не би трябвало да има проблем и да бъде регистрирано, освен ако няма сини и тъмно-сини управници.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки