Георги Миланов и Тоди бяха наградени за играчи номер 1 на 10-и и 11-и кръг (снимки)

Полузащитникът на Литекс – Георги Миланов и нападателят на „оранжевите” Светослав Тодоров бяха наградени за играч номер 1 на 10-ия и 11-ия кръг в родната „А” група, в анкетата на списание „Футбол” и пресклуб България.

Георги Миланов и Тоди бяха наградени за играчи номер 1 на 10-и и 11-и кръг (снимки)
Полузащитникът на Литекс – Георги Миланов и нападателят на „оранжевите” Светослав Тодоров бяха наградени за играч номер 1 на 10-ия и 11-ия кръг в родната „А” група, в анкетата на списание „Футбол” и пресклуб България, предаде репортер на Novsport.com.

Младият халф бе с основна заслуга за първото поражение на хита Лудогорец, което дойде в 10-ия кръг с 1:2 от Литекс на градския стадион в Ловеч. Тогава Георги Миланов откри резултата със страхотен шут от над 20 метра, след което продължи да е основната фигура в средата на терена за „оранжевите”.

За халфа от общо 22-ма гласували, 11 дадоха вота си за него, 5 гласа получи Преслав Йорданов от Локо (София), 3 бяха дадени на Христо Янев от Литекс и 3 също получи Жуниор от Славия.

За играч номер 1 на 11-ия кръг пък, Светослав Тодоров спечели още по-убедително анкетата, след като от 21 гласували, 14 го посочиха като номер 1 на кръга. Останалите 7 гласа отидоха при Янис Зику от ЦСКА за победния му гол в дербито с Левски. Тогава Тоди вкара и двете попадения за своите при успеха с 2:1 над Локо (София).

На въпрос правилна ли е била смяната на Любо Пенев, Тодоров отговори така: „Не е редно да се коментира смяната на треньора. Продължаваме си работата с новия треньор и благодарим на господин Пенев за работата, която свърши в клуба. Пожелаваме успех и на новия наставник, който да помогне на Литекс да е шампион и тази година”.

„В България сме максималисти и при първия успех винаги се търси вината в треньора, а не в цялостната огранизация. Все пак тук президентите хвърлят доста средства и в крайна сметка те решават как ще се развива отборът. В чужбина доста повече хора решават проблемите на даден клуб, докато тук президентите дават много пари и те определят какво да се случва”, призна бившият нападател на Портсмут.

Тодоров отрече твърденията, че на играчите им трябва период на адаптация, когато идва нов наставник: „На футболистите не им трябва много време да свикнат с методите на новия треньор, защото все пак играем футбол на професионално ниво. Адаптацията обаче зависи от победите, защото когато биеш нещата са добре, а ако падаш в България се оправдаваме, че трябва време за адаптация”.

„Опитвам се да помагам на младите, както на терена, така и извън него. Сега колко са ме слушали ще се види на терена”.

„Основната разлика между България и Англия е посещаемостта на стадионите. Когато е пълен стадионът, независимо кой си и срещу кой играеш, атмосферата е съвсем друга. Винаги е приятно да играеш пред пълни трибуни”, разкри Тоди.

Нападателят коментира и срива с класирането на ловчанлии, в сравнение с миналия сезон: „Тази година загубихме доста точки с отбори, които през последните 2 години побеждавахме. Оттам идва и разликата до лидера, просто трябва да започнем да бием тимовете от долната половина на таблицата. Срещу силните отбори играем силно, но срещу останалите ни е трудно да вкарваме голове”.

Накрая Светослав Тодоров призна още, че се надява отборът му да спечели оставащите 3 мача до края на полусезона, въпреки тежката програма, която имат: „Предстои ни доста тежък мач срещу ЦСКА, след това идва двубой и с Локо (Пловдив), който също трябва да спечелим на всяка цена и да завършим по най-добрия начин полусезона”.

Младият Миланов пък също призна, че не е приятно да се сменят треньорите в хода на сезона, но показа и разбиране към президентите на клубовете, които наливат пари в тях: „Не е приятно, когато се сменят треньори, но в България това нещо се прави доста често. Играчите свикват с даден наставник, с методите му на работа, но президентите са тези, които дават парите и е нормално те да решават подобни въпроси”.

„Винаги има процес на адаптация към методите на новия наставник. Аз лично се адаптирам бързо към различните треньори, винаги ги слушам и знам какво искат от мен”.

„Аз очаквам доста интересни мачове до края на полусезона. Остават ни три мача, които задължително трябва да спечелим и да се доближим максимално до първото място”, завърши младият полузащитник. 
НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки