Шефът на Беласица след 0:8: Напускам! Не сме социални грижи

"Ще бъдат редуцирани финансовите претенции на досегашните треньори и футболисти най-късно до Нова година", каза Георги Петров

Шефът на Беласица след 0:8: Напускам! Не сме социални грижи

Георги Петров подаде оставка като член на Управителния съвет на Беласица. Като причина той изтъкна загубата с 0:8 от ЦСКА на „Армията"

 

„Като футболист на отбори от А група и чужбина и като национален състезател за мен беше срамно, когато се е стигало до резултат с 3-4 гола разлика. Всички участници и треньори в мача срещу ЦСКА влязоха в историята на петричкия футбол с черни букви. Това е срам и за УС на клуба, и за мен, независимо че не съм. играл в този мач. Възможно е това да е плод на неправилна подготовка и несериозно отношение на нашите футболисти от мъжкия отбор. Тези неща тепърва ще ги обследваме. Искам дебело да подчертая, че Беласица не е нито филиал на „Социални грижи", нито е поделение на „Отдих и туризъм". Който не се труди и засрами от това, което се прави в досега изиграните срещи, най-вече в мача срещу ЦСКА, ще бъде освободен в бъдеще. Ще бъдат редуцирани финансовите претенции на досегашните треньори и футболисти най-късно до Нова година. Порочно е да чакаме заплати, а в същия момент да тренираме за апетит и да се оправдават помежду си треньори, състезатели и ръководство. Не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава", коментира Петров пред вестник "Тема спорт".

 

„Обръщам внимание отново за физическото състояние на отбора, който издържа както трябва само едно полувреме. Няма как да се навакса изоставането при пет едноразови тренировки от час и половина в удобно за тях време. Искам да работим с мъже. Отговорността за незавидното положение, в което се намира отборът, трябва да се поеме от всички. Относно заплащането искам да заявя, че от доста време насам отборът е обезпечен и не бива да има хленчене. Вече дълбаем дъното. Сриваме се все повече и повече. Без дисциплина и физическа подготовка си обречен на провал, защото това са двата основни компонента, без които не можеш да изградиш някаква схема за игра. Аз не съм нито касиер, нито общ работник в този клуб, а пряк отговорник за мъжкия отбор. Чувствам вина и морална отговорност за недоброто състояние на отбора и незавидното място, което заема. Очаквам пристигането на председателя на клуба д-р Христо Мазнейков и пред него и останалите членове ще мотивирам оставката си. Жалкото е, че не виждам подаване на оставки от хора под мен в йерархията", добави той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки