Сензациите в пресата: Шок! ФК ЦСКА е замразен

И още: Пирин атакува Хазуров от ЦСКА; Левски ще бие шута на Китамбала; Николай Неделчев напуска Локо Пловдив; Гласят Ники Митов за заместник на Иван Колев; Натискат Боби да махне Петев

Сензациите в пресата: Шок! ФК ЦСКА е замразен
Сензациите в българската спортна преса на 9 октомври 2015 г.:
 
„7 дни спорт”: Правната комисия иска седмица за казуса ЦСКА
 
Юристите от правната комисия към БФС са поискали поне седмица, за да могат да се запознаят обстойно с цялата документация, предоставена от ЦСКА, научи "7 дни спорт". Както е известно, преди няколко дни изпълнителният директор на новото дружество ФК ЦСКА Пламен Марков внесе всички документи във футболния съюз, относно това дали то ще бъде припознато като правоприемник на ПФК ЦСКА АД. След срещата при министъра на спорта Красен Кралев между ЦСКА и БФС стана ясно че всичко е в ръцете на изпълкома. Преди обаче Изпълнителният комитет на БФС да се произнесе, се чака експертиза на Правната комисия.
Очаква се съвсем скоро шефът на комисията адвокат Иван Колев да събере нейния състав и на база на правилника на БФС и ФИФА да оповести решението си. Възможно е отново да се стигне до питане по казуса до световната футболна централа. Тогава е възможно Изпълкомът на БФС да препотвърди становището на юристите от ФИФА. Към момента няма как БФС да разреши на новото дружество да вземе членството и активите на старото, и да го остави във "В" група. Ако "червените" получат отговор "НЕ", тогава ги грози нулева година, защото първенството на "А" окръжна вече стартира и няма как ЦСКА да се включи в него. Според запознати с материята специалисти, единствената възможност пред ръководството на ЦСКА е да се тръгне на оздравителен план на стария клуб. При новата ситуация с 56 милиона задължения, които има дружеството, остава големият въпрос има ли въобще смисъл да се оздравява. На този етап обаче по-скоро отговорът на комисията клони към "не".
 
„7 дни спорт”: В "Славия" плашат с бягства заради неполучени заплати
 
Сериозни скандали бушуват в съблекалнята на "Славия", научи "7 дни спорт". Напрежението между футболистите на "белите" и ръководството не е никак малко, тъй като футболистите имат да получават по няколко заплати и солиден брой премии. Забавянето ги е принудило да проведат среща с ръководството, на която е присъствал и треньорът Иван Колев. Наставникът обаче не се е застъпил за играчите си, което допълнително е повишило напрежението в "белия" клуб, който по принцип се води за един от най-изрядните платци в "А" група. Обстановката се утежнява и от факта, че някои от футболистите обмислят да скъсат договорите си по вина на клуба, което е изцяло по правилата на БФС. По информация на "7 дни спорт" това е възможно да се случи още утре, 10 октомври.
 
Футболистите имат да взимат по две заплати, а утре техният брой ще стане 3, след като падежът на месечните възнаграждения е 10-о число. Премиите пък са общо 7 на брой, като голяма част от тях са още от пролетта.
 
Играчите са изключително недоволни и от факта, че старши треньорът Иван Колев не се е застъпил за тях при срещата им с ръководството. Те са останали разочаровани, тъй като отношението на Колев към тях винаги е било изключително добро. Индикации, че треньорът изпуска съблекалнята, имаше още в началото на седмицата, когато стана ясно, че Живко Атанасов и Франк М'Барга не спазват необходимия режим. Французинът Жереми Манзоро също е от хората, които си позволяват волности и несериозно отношение в тренировките. Въпреки това Манзоро има гарантирано титулярно място и се води за един от основните играчи на "Славия". През зимата той очаква трансфер и това също е причина да не се претоварва в малкото време, което му остава да носи белия екип.
 
„7 дни спорт”: Гласят Ники Митов за заместник на Иван Колев
 
Постът на Иван Колев в "Славия" сериозно се клати, разбра "7 дни спорт". Ръководството на клуба е недоволно от последните резултати на отбора и вече дори е започнало разговори с евентуален нов треньор. "Белите" шефове са имали разговори с Николай Митов, който в момента води "Септември" (София) във "В" група.
 
По непотвърдена информация Митов е дал съгласието си да поеме "белите" и на "Овча купел" изчакват нова издънка на Иван Колев, за да му посочат вратата. По всяка вероятност това ще се случи при първата загуба след подновяването на първенството. "Белите" гостуват на "Черно море", който им нанесе поражение още в третия кръг.
 
Ники Митов не е непознат на "белите", след като беше помощник на Емил Велев в отбора преди няколко години. Именно с Кокала и Митов "Славия" стигна до финал за Купата на България, загубен от ЦСКА с 0:1.

 
„Тема Спорт”: Натискат Боби да махне Петев
 
Дните на Ивайло Петев начело на националния отбор изглеждат преброени. Специалистът почти сигурно ще бъде освободен след края на евро-квалификациите. Той пое България през декември 2014-а, като договорът му е за 3 години. При представянето му тогава вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков обяви, че целта пред Петев е трето място в групата и класиране на бараж. Това обаче по всичко личи, че няма да се случи, след като паднахме в последните си два мача с Норвегия и Италия по 0:1.
 
Президентът на централата Борислав Михайлов е поставен под сериозен натиск да махне бившия треньор на Лудогорец. Той идва от членове на Изпълкома и външни фактори. Твърдо      против оставането на Петев и за световните квалификации са трима представители на Изпълкома. Както е известно, трикольорите се паднаха в изключително тежка група по пътя към Мондиал 2018 в Русия с франция, Холандия, Швеция, Беларус и Люксембург.
 
Сред спряганите варианти за нов селекционер са Георги Дерменджиев и специалист от чужбина. Очаква се в началото на декември Изпълкомът да гласува дали Ивайло Петев да продължи да води националите, или да бъде освободен, като прогнозата е той да не получи вот на доверие.
 
Самият треньор обаче нямал никакво намерение да подава оставка след края на квалификациите, въпреки че не успя да класира тима за баражите. От БФС искат сериозно подмладяване на държавния отбор.
 
Президентът на централата Борислав Михайлов имал желание да покани Станимир Стоилов да се върне у нас и да поеме лъвовете. Както е известно, договорът на Мъри с Астана е до края на годината. Той обаче почти сигурно ще продължи кариерата си в чужбина. Стоилов вече води България, и то на два пъти - през 2007 година за два мача с Беларус и после през 2009/10.

 
„Тема Спорт”: Славия прибира Йордан Милиев
 
Само дни след като се раздели с централния защитник Живко Атанасов, Славия е готов с евентуален негов заместник. Белите възнамеряват да привлекат бившия бранител на Левски и Локомотив Пловдив Йордан Ми-лиев, разбра "Тема Спорт".
 
В момента футболистът е без отбор, като поддържа форма самостоятелно. През миналата кампания Милиев игра за македонския Шкендия, където за година и половина има 35 мача и 1 гол. Интересното е, че в нито един от двубоите той не е бил заменян. Бившият национал игра в чужбина и за израелския Ирони Рамат Хашарон. В началото на 2015 година името му бе спрягано за Локомотив София, но той не успя да се разбере с ръководството на столичани. В центъра на защитата старши треньорът на белите Иван Колев разполага с Пламен Крачунов, Димитър Пиргов и Стефан Велков.
 
Междувременно ръководството на клуба планира чистката на футболисти да продължи. Както е известно, преди дни бяха освободени централният защитник Живко Атанасов и халфът франк Мбарга. Ако Славия се издъни и при гостуването си на Черно море, още двама играчи може да си съберат багажа от "Овча купел". Засега ръководството на столичани продължава да гласува доверие на старши треньора Иван Колев, но столът му се клати сериозно. Тимът отпадна за купата от второди-визионния Спартак Пл и записа няколко слаби игри и резултати в А група. В последния кръг отборът едва не загуби от Пирин Бл у дома, след като съперникът изпусна дузпа в последната минута.
 
„Тема Спорт”: Литекс с интерес към защитник на Монтана
 
Литекс проявява интерес към футболист на Монтана. Става въпрос за централния защитник Асен Георгиев, разбра "Тема Спорт". 22-го-дишният бранител прави силен сезон на "Огоста", като дори стигна до националния отбор. Георгиев бе извикан от селекционера Ивайло Петев за евро-квалификациите с Хърватска и Азербайджан.
 
Юношата на Левски е играл още в Ботев Враца и Локомотив Пловдив. Асен Георгиев е част от Монтана още от Б група. Ръководството на ловчанлии вече е разговаряло с колегите си от стадион "Огоста". Централният защитник така и не успява да се наложи на "Герена".
 
Турският Трабзонспор пък е предложил на Литекс под наем от зимата полузащитника Александру Бурчеану. 30-годиш-ният футболист е в немилост в тима си, твърдят медиите в Румъния. Той е бил купен от Трабзон в началото на 2014 година от Стяуа, но не е оправдал очакванията. Затова през миналата кампания е бил преотстъпен на стелистите.
 

 
„Тема Спорт”: Николай Неделчев напуска Локо Пловдив
 
Председателят на Сдружение "Обединение за Локомотив" Николай Неделчев почти сигурно напуска клуба. Вече се подготвя официалното прехвърляне на акциите на сдружението, което държи 97%, на човек на финансовия благодетел Христо Крушарски, информираха източници от "Лаута".
 
Настоящият шеф на черно-белите вече е разговарял с Крушарски, като в момента се търси човек, който да стане официален собственик. Самият Крушарски не желае да участва пряко в управлението на клуба. Крушарски обаче е категоричен, че ще инвестира сериозно 8 Локо 8 следващите 5 години, като неговият човек ще следи за разходването на средствата.
 
До няколко дни ще бъде насрочено акционерно събрание, на което прехвърлянето на акциите ще стане факт. След това ще има и промени в борда на директорите.
 
В момента в Локомотив Пловдив тече процедура по извършване на финансов одит на клуба. Целта на проверката е да се установи реалната финансова картина при черно-белите. Одитът е поискан от Крушарски.
 
Вчера Локо проведе интензивна тренировка под дъжда. На облекчен режим се подготвяха Мартин Камбуров, на когото бе изваден зъб, и Александър Тунчев. Пълноценно в заниманието се включи десният бек Пламен Крумов, който имаше сериозни болки в адукторите след мача с Берое от последния кръг. 
 

 
„Меридиан Мач”: Пирин атакува Хазуров от ЦСКА
 
Аутсайдерът на „А" група Пирин се опитва да отмъкне един от най-добрите играчи на ЦСКА Костадин Хазуров, научи „Меридиан Мач". Опитният футболист вече има 14 гола в Югозападната „В" група и това е накарало шефовете на „орлетата" да пробват да го отмъкнат от „Армията". Именно реализирането на положенията е основният проблем за благоевградчани. Допълнителен мотив за привличането му е фактът, че Хазуров е юноша на Пирин.
 
Голаджията е сред най-високо платените на „Армията" и трудно „орлетата" биха надцакали. От Благоевград обаче цакат с мотива, че ще играе на по-високо ниво, както и с несигурното положение при „червените".
 
Конкурентът му в атака Преслав Йорданов също е изкушаван от тимове от „А" група. Бившият играч на Локо (Сф) обаче няма никакво намерение да си тръгва от Борисовата градина. Йорданов е очарован от отношението на феновете към него, а освен това получава 3 500 лева.

 
Меридиан Мач”: Левски ще бие шута на Китамбала
 
Най-новото попълнение на Левски Линел Китамбала най-вероятно ще бъде изгонен скоро от „Герена", научи „Меридиан Мач". „Сините" шефове не са доволни от изявите на французина, който не показва очакваната класа в мачовете и по време на тренировки. 27-годишният футболист дойде на „Герена" с тлъста визитка и „сините" се надяваха даде скорост на атаката. Китамбала, който принципно е крило, но може да играе и като централен нападател, подписа договор за 2 години с Левски. Ръководството на клуба обаче се е застраховало за евентуална грешка с трансфера на французина. В контракта му има клауза, която позволява разтрогване в края на настоящата година. Така „сините" няма да се налагат да компенсират финансово Линел Китамбала.
 
Все пак се очаква Стойчо Стоев да даде още време на французина за адаптация, но към днешна дата той е аут от „Герена". Още повече сега се очаква Китамбала да седне трайно на пейката, след като Усман Диаби вече се възстанови от травма, а Божидар Краев и Роман Прохазка играят силно по фланговете.
 
Много е вероятно „сините" да се разделят предсрочно и с Денис Махмудов.
 
„Меридиан Мач”: Шок! ФК ЦСКА е замразен
 
Информация, която на „Българска армия" знаят, но умишлено не разкриват пред обществеността и феновете на отбора, научи „Меридиан Мач". Тя е свързана с дружеството ФК ЦСКА, което БФС трябва да пусне директно във „В" група на мястото на истинския клуб. Към днешна дата новото формирование на Пламен Марков е замразено и дори от „Иван Асен" 26 да разрешат сливане, странният нов тим няма да има право да започне участие в третото ниво на футбола ни. Причината - докато „червените" са в процедура по несъстоятелност, всички техни сметки, дъщерни дружества и т.н. са под възбрана. А както е известно, ФК ЦСКА е собственост на ПФК ЦСКА АД.
 
Очаква се в следващите дни БФС официално да обяви дали ще разреши ФК ЦСКА на Пламен Марков да започне участие директно във „В" група с актива на оригиналния клуб. По

пътя на логиката такова нещо няма как да се допусне, тъй като това е в разрез с всички закони на ФИФА и УЕФА. Очаква се и решението на БФС да бъде именно следното -отказ за странната идея на Гриша Ганчев и компания. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки