Юрген Клоп: Само на 6 т. от върха сме, можем да пренапишем историята

„В момента не сме най-силни в света, но на кого му пука? От песимисти трябва да се превърнем в оптимисти”

Юрген Клоп: Само на 6 т. от върха сме, можем да пренапишем историята

„Винаги съм си мечтал да работя в Англия, а Ливърпул бе първи избор за мен в мислите ми.”

Това каза Юрген Клоп, който в четвъртък официално подписа 3-годишен договор с мърсисайдци.

„Няма какво друго да кажа, освен че е фантастично”, сподели с усмивка германският специалист в дебютното си интервю като наставник на „червените” пред клубния им сайт.

„Чувството е страхотно, за мен е истинска привилегия да бъда част от Ливърпул. Това определено е един от най-добрите моменти в целия ми живот. Изживявам мечтата си. Прекарах 7 отлични години в Борусия Дортмунд, а впоследствие се подготвих за ново предизвикателство. Ето, че то дойде.”



За „Анфийлд” и публиката:

„Английският ми не е достатъчно добър, за да изразя с думи това, което мисля. Искам да почувствам този стадион, да го помириша, защот този стадион означава история. Трябва да забавляваме феновете. Не сме доктори, за да спасяваме животи, но трябва да накараме ултрасите поне за 90 минути да забравят за проблемите си. Целта ми е да съм максимално близо до феновете, искаме да направим животите им по-добри. Атмосферата тук винаги е невероятна.”

За промените:

„Не мога да обещая различен Ливърпул още в следващия мач срещу Тотнъм. Ако все пак има лека промяна, това ще е добре. Няма да правя драстични рокади още от първия ден. Първо трябва да се запозная с отбора. От дълго време съм във футбола и съм се научил да наблюдавам, да мисля, да гледам и едва след това да взимам решения.”

За изоставането от върха:

„Никога не съм предпочитал лесния начин. Това е най-интересната работа в целия футболен свят. Ако четеш пресата, ще си помислиш за катастрофално представяне. Не е обаче чак толкова зле. Имаме 12 точки и сме само на 6 от първата позиция. Въпреки това никой не е доволен, затова трябва да видим какво можем да променим. Аз знам какво искам, трябва да намеря общ с език и с футболистите, за да постигнем целта си.”



За своята философия:

„Тя е много проста, вярвам в бързата и комбинативна игра. Победите са важни, но същото важи и за начина, по който ги постигаш. Моят отбор трябва да се раздава максимално във всеки един мач, да играе със сърце. В състава има много талант, а и сезонът едва сега започва.”

За състава на Ливърпул:

„Тук съм, защото виждам потенциала на този тим. Всички футболисти разполагат с много качества. В момента не сме най-силни в света, но на кого му пука, нали това е целта ни. Имаме някои проблеми, ще се опитаме да ги разрешим. Не съм утопист, не желая Кристиано Роналдо, а точно тези момчета. Сега трябва да се залавяме за работа. Първата ни цел е да заздравим защитата. Нека като за начало станем отборът, който е най-трудно да победиш.”

За очакванията:

„Те могат да бъдат проблем, защото понякога могат да са в тежест за всички.”

За трансферния комитет:

„Забавното е, че нямам никакви проблеми с тази структора (въпреки писанията в медиите). Разговарях с ръководството по темата. Ако интелигентни хора искат едно и също, тогава всичко е наред. Не смятам да харча пари, с които клубът не разполага. Никога обаче няма да продава играчи без моето одобрение, нито пък да купува нови без съгласието ми.”

За английския футбол:

„Всичко, което знам, е че Ман Сити, Ман Юнайтед, Челси, Арсенал и Тотнъм също искат да бъдат успешни. Спрямо Ливърпул има доста съмнения, но ние можем да напишем нова история. Този клуб има богата такава, но тя е само в спомените. Сега трябва да се променим и от песимисти да се превърнем в оптимисти.”

Шаби Алонсо потвърди: Оставам в Леверкузен

„Уведомих ръководството на Байер, че ще продължа работата си и догодина“

Кансело може да продължи кариерата си в Саудитска Арабия

Вижте подробности

Вратарят на Байерн Нойер ще пропусне дербито срещу Дортмунд

Вижте подробности

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки