Пламен Николов: Ще освободим поне 5-6 футболиста от Ботев (Враца) (аудио)

„Някои хора си помислиха, че могат само да получават заплати и да правят каквото си искат”

Пламен Николов: Ще освободим поне 5-6 футболиста от Ботев (Враца) (аудио)

Изпълнителният директор на Ботев (Враца) Пламен Николов бе изключително недоволен от поражението на тима с 2:1 при визитата на Локомотив в Пловдив, съобщи кореспондент на Novsport.com.

Шефът на новаците бе категоричен, че от тима през зимата ще бъдат освободени „поне 5-6 човека”, които са си помислили, че могат само да получават заплати без да играят.

„Играхме добре през първото полувреме, но определено имаше хора, които разочароваха с изявите си, най-вече през втората част”, заяви Пламен Николов след допуснатия обрат в парка „Лаута”. „Истината е, че през първото полувреме имахме повече положения за гол, но после смените ни сякаш не се включиха добре.

Иначе логично поведохме, макар и не от ситуацията, от която трябваше. После обаче си показахме нашата си слабост и не успяхме поне 10 минути да задържим преднината си. Вместо това, получихме изравнителен гол в края на първото полувреме, и то от статично положение, макар да сме говорили, че това е най-силното оръжие на Локомотив, защото те използват остри центрирания.

Вече през втората част не успяхме да намерим своя ритъм и логично се стигна до една грешка, при която те вкараха второ попадение след пас с гърди, а после за един футболист като Здравко Лазаров не е трудно да отбележи. Не знам защо така се получи.

Нямаше указания от наша страна да се прибираме в собствената си половина, но през втората част явно Локомотив си взеха поука от играта си преди почивката, започнаха да ни пресират повече, да атакуват и втората топка.

А от друга страна ние не бяхме концентрирани пред завършващата фаза”, сподели Николов, след което бе помолен да коментира ситуацията, при която отборът му имаше претенции за дузпа заради игра с ръка на Георгиев в наказателното поле на Локомотив.

След срещата изпълнителният директор на „смърфовете” Атанас Узунов отсече, че той не е видял подобна ситуация, но неговият колега от Ботев сподели друго:

„Коментарът пред камерите на Атанас Узунов относно ситуацията, при която ние имаме претенции за дузпа, е странна, защото на мен лично ми каза, че ако е бил той е щял да я отсъди, а пред вас заявява, че явно е бил на друг мач.

Питайте го Атанас Узунов пред кого е казал истината, нека не го коментираме повече, може да е бил за кафе и да не е видял”, допълни Николов, а в края бе попитан дали Ботев (Враца) скоро ще обяви своя нов старши треньор или временния наставник Тодор Гарев може да се превърне в постоянен такъв:

„Мислим, разбира се, за нов старши треньор, тъй като в момента това е временен вариант и ние искаме да имаме наставник, който да провежда тренировките, да прави тактиката и селекцията, но на този етап разглеждаме кандидатурите и в най-скоро време ще обявим своя нов наставник.

Определено обаче ще има освободени футболисти от нашия тим, тъй като някои хора си помислиха, че могат да си правят каквото си искат и да си получават пари. Тая работа обаче няма да стане и поне 5-6 човека ще бъдат освободени от този отбор.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки