Митко Илиев пред Novsport.com: Монтана загуби от напускането на Стефан Грозданов (аудио)

Основната вина за слабите резултати е във футболистите, самокритичен е нападателят

Митко Илиев пред Novsport.com: Монтана загуби от напускането на Стефан Грозданов (аудио)
Напускането на Стефан Грозданов още се обсъжда в Монтана. Според нападателя Димитър Илиев тимът е загубил от оттеглянето на специалиста, който изтъкна семейни причини като мотив за решението си. Бившият играч на Локомотив (Пд), ЦСКА и Миньор е самокритичен. Той смята, че основна вина за слабите резултати през есенния дял имат играчите.
 
„Основната вина е във футболистите, но в повечето случаи се обвинява треньорът. Разбира се, вината е на всички. Пожелавам успех на Стефан Грозданов. За мен беше удоволствие да работя с него. От него може да се научи много. Който и да бъде треньор, футболистите трябва да се влагат и да печелят мачове. Надявам се следващият полусезон да е по-успешен”, заяви Илиев пред Novsport.com.
 
„Това е част от футбола. Естествено, че не е много приятно, добър треньор, доказан треньор, но това е негово решение. Може би ни липсват резултатите или така, както изтъкна той - семейни причини. Не знам. Трябва да го приемем това и да гледаме напред. Който и да дойде, би трябвало през втория полусезон да сме със съвсем различно лице, защото точките, които спечелихме, изобщо не са достатъчни като това, което ни беше поставено като цел”, добави той.
 
Трябва време, за да може всеки един треньор да пренесе идеите си на терена, по думите на 23-годишният футболист. „Може би ако имаше повече време, нещата щяха да се случат по-добре, но това е… Нормално е когато един отбор не върви, да се търсят промени главно в треньора”, каза пловдивчанинът.
 
Той има само един гол за цял полусезон и логично не е доволен от представянето си.  
 
„Като цяло не съм доволен – само един гол за един централен нападател не е добро постижение, но като цяло отборът имаше трудности в отбелязването на голове. Мисля, че само 12 гола имаме в 15 мача. Това изобщо не е добър показател за нападението, но играта ми зависи от целия отбор. Надявам се вторият полусезон да е доста по-успешен. Имаше и добри мачове, но липсваше постоянство”, коментира нападателят.
 
Той увери, че в тима не е имало скандали, но не отрече съблекалнята да се е деляла на групички.  
 
„Дори и в слабите резултати, които постигнахме, смятам, че не е имало каквито и да било скандали или караници. В отбора всичко си беше спокойно. Но във футбола понякога не се получават нещата. Не може в един отбор всички да са приятели. Естествено, че 25 различни характера да се спогодят един с друг. Важното е, когато излезем 90 минути на терена, тогава да сме едно цяло. Дали има групички, не това е най-важното. Отношенията в съблекалнята са точни, коректни. Мисля, че в тора отношение няма никакви проблеми в отбора”, увери Илиев.
 

На въпрос какви реакции е предизвикала новината за напускането на Грозданов, той отговори: „На някои не е приятно, но може би други, които не са получавали шанс, се надяват сега да го получават. Нормално е, когато един треньор се смени да има различни реакции. Лично аз смятам, че Монтана загуби от освобождаването на Стефан Грозданов. Но промяната може да окаже и положителен ефект.”  


Още от Митко Илиев - в прикачения звук!

ЗА КУПАТА: ЦСКА гостува в Монтана, аматьори посрещат Левски (СНИМКИ)

Вижте всички двойки за 1/16-финалите

Мадански: ЦСКА е най-силният отбор в България

„Тази година сме решили да не печелим Купата“, заяви с усмивка спортният директор на Монтана

ОБЗОР: Дъжд от голове и рокада в подножието на върха във Втора лига (РЕЗУЛТАТИ)

Струмска слава загуби от ЦСКА 1948 след гол от дузпа в продължението - 3:4, Арда също падна, макар че Макриев се разписа (КЛАСИРАНЕ)

ОФИЦИАЛНО: Джамбазки аут от футбола за година!

Треньорът нападна съдия след мач от Втора лига, одрусаха здраво ЦСКА, Ботев и Локо, вижте всички решения на Дисципа

Царско село с 3 от 3, ЦСКА 1948 с победен гол в 93-ата минута (ОБЗОР НА ВТОРА ЛИГА)

Вижте резултатите от третия кръг и следете на живо тук...

Монтана взима Мисяк

Тимът вчера се подсили и с Николай Цветков

Съдийски назначения за кръга във Втора лига

Вижте нарядите

Съдийски назначения за старта на Втора лига

Вижте всички наряди

ОФИЦИАЛНО: Ботев Враца ще домакинства в Монтана

Изтеглиха за по-ранен час два мача от Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки