Хеттрик на Коцев и Локо на 1/4-финалите

Пловдивският Локомотив надделя с разгромното 4:0 над Добруджа в мач от турнира за Купата на България

Хеттрик на Коцев и Локо на 1/4-финалите

Отборът на Локомотив (Пловдив) се класира за 1/4 финалите на турнира за Купата на България след победа с 4:0 над Добруджа в град Добрич. Срещата бе оспорвана през по-голямата част от времето, но след 65-та минута, когато гостите вкараха за 2:0 домакините не играха със същото желание. Хеттрик за "смърфовете" реализира Драги Коцев, а Родригес добави още един гол. Локо чака своя съперник за 1/4-финалите в понеделник, когато ще се тегли жребия за следващата фаза.

 

Двубоят започна по най-добрия възможен начин за гостите от Пловдив. Явно домакините още не бяха влезли в мача, тъй като още в 30-та секунда позволиха на Коцев да открие резултата. Той получи добър пас от Карвальо на точката за изпълнение за дузпа и с хубав удар вкара за 1:0.

 

В 5-та минута Карвальо сам опита да отбележи с изстрел от воле, но топката прелетя далеч от вратата на Марков. Въпреки днешната загуба стражът на Добруджа направи много добър двубой, с изключение на 1-2 ситуации.

 

В 20-та минута той улови шут на Карвальо от границата на наказателното поле на добричлии. След него дойдоха и минутите за домакините. Станков успя да пробие през отбраната на Локомотив и стреля към вратата на Ставрев, но без успех.

 

В 28-та минута Станков нацели и горната греда зад Ставрев. Секунди по-късно вратарят на Локо отново бе поставен под напрежение – и отново от Станков. Все пак този път Ставрев улови изстрела на играча на Добруджа.

 

Около десет минути по-късно ситуацията бе пред вратата на домакините. Даксон стреля много добре от средна дистанция, но Марков много трудно успя да избие в ъглов удар фалцовия удар на Даксон. От корнера не се получи нищо опасно за домакините.

 

В 45-та минута Карвальо бе близо до гола след подаване на Коцев. Карвальо обаче стреля от външната страна на мрежата на вратата на домакините. До края на първата част до опасни положения не се стигна.

 

Второто полувреме също бе интересно и дори с по-високо темпо на игра от първите 45 минути. В 56-та минута Коцев пропиля страхотна възможност за гол след пас от Даниел Георгиев. Дани Георгиев получи центрирана топка отдясно и бе на много добра позиция, но при подаването от десния фланг се видя, че има засада. Все пак страничният рефер не сигнализира за такава. 

 

В 64-та минута Марков спаси своя тим от още един сигурен гол, след като бе сам срещу Сержиньо. Секунди по-късно и той не можа да помогне на Добруджа да не допусне попадение. Коцев бе изведен от от Сержиньо с хладнокръвна изява покачи на 2:0. При подаването на Сержиньо към Коцев останаха сериозни съмнения за засада. 

 

В 78-та минута Родригес направи резултата класически след като в него попадна отбитата при удар на Златински топка. След втория гол на гостите добричлии нямаха никаква мотивация и се видя осезаем спад в играта им. Така Родригес вкара за 3:0 и лиши мача от всякаква интрига.

 

В добавеното време на сблъсъка Коцев оформи своя хеттрик, вкарвайки за 4:0. Така Добруджа отпада на 1/8-финалите от Локомотив (Пловдив) с резултат 4:0.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки