Петев праща повиквателна на Китанов за двустранна игра

Както е известно, вариантът за контрола с Албания в средата на ноември пропадна

Петев праща повиквателна на Китанов за двустранна игра

Вратарят на Черно море Георги Китанов се очаква да получи повиквателна за националния отбор.

Както е известно, вариантът за контрола с Албания в средата на ноември пропадна и селекционерът Ивайло Петев планира двустранна игра. Заради баражите за Евро 2016 от 12 до 17 ноември в шампионатите ще има паузи. Очаква се въпросната двустранна игра да е на 14 ноември (събота).

Бившият страж на варненци Неделчо Добрев заяви, че 20-годишният Китанов е готов да застане под рамката на триколъорите за предстоящите световни квалификации през 2016 и 2017 г.

"Познавам качествата на Китанов, тъй като за кратко работих с него в школата. Радвам се, че се развива по възходяща линия. Върна се още по-силен след контузията и има заслуга за няколко наши домакински победи. Навън също е стабилен", каза за "Народно дело" Добрев. Той дебютира за Черно море на 17 години през 1991-ва. Интересното е, че и Китанов изигра своя първи мач за варненци 17-годишен.

"Китанов не е само най-перспективният вратар в А група, но и най-добрият. Той е само на 20 години, а има приблизително още толкова в големия футбол. Ако продължава така, очаквам Ивайло Петев да го покани в националния тим за световна квалификация на нашите през 2016 или 2017 г.", допълни Добрев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки