А всъщност ни трябва нов отговорник

Не само националният селекционер е за смяна

А всъщност ни трябва нов отговорник

Все повече проти­воречия и разминавания в позициите на хората в БФС наблю­даваме, а президен­тът Борислав Михай­лов не си прави уси­лия да внесе малко повече ред сред гле­дащите в различни посоки членове на Изпълкома. В колко пародиен образ се превръща управленецът Иордан Лечков! Няма нищо лошо в позицията му в подк­репа на Ивайло Петев, но как точно я формира като само до преди седмици той му бе последна грижа. Та нали в може би най-важният момент за представителния ни тим, той отказваше да говори за него, защо­то не му било до това. Бил в предизборна кампания. Е, по ре­зултатите от нея може най-ясно да съдим какво представлява в момента героят от ве­ликото американско лято. Според процен­та, който събра на из­борите в Сливен, хал­фът тотално е загубил доверието на община­та, която командва два мандата. Същото е на път да се случи и във футболната общ­ност, защото извън те­рена от Лечков вреди­те са в пъти по-голе­ми, отколкото ползите. Така, че не само националният селекционер е за смяна, но и отговорникът.

Само пълна промяна ще постави неща­та на чиста основа и великите лица от времето на най-голе­мия успех, които сега се окопават в управ­лението на футбола, имат нужда от алтер­натива. С поредица­та от грешки и в ад­министративния апа­рат на централата, и в управлението на съдийството, и със замитането на проб­лемите в отделните зони и региони, ско­ро Лечков и сие са­ми ще създадат и развият опозицията, която би ги помела.

Единствен Боби Михайлов досега по­казва ниво на балан­сьор и периодично допуска нужното ос­вежаване на Съюза. Дали той обаче все още има мотивация­та да се бори с бата­ка в родния футбол и да гарантира позици­ите на някогашните си съотборници, не е ясно. По отношение на маркетинга, връз­ките с бизнеса и международните от­ношения може и да няма проблеми, но от липсата на идеи и качества за тяхното реализиране страдат ключови за развити­ето на футбола сек­тори. А национални­ят отбор е неговото лице и Лечков е един от тези, които трябва да си понесат отговорността за страданията, които той носи.

"Меридиан мач"

Щангите превъртяха играта! Върнаха загробил ги президент

Коджабашев почти уби спорта си през 2008 г., сега може да го довърши

Кои са големите губещи от Конгреса на БФС

Венци Стефанов, групичката на Бербатов, Градев и Руди Гела няма да липсват на никого

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

Левски и ЦСКА продават най-скъпо

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки