Юношите продължават към елитния кръг на Евро 2016 (ВИДЕО)

Момчетата на Светльо Тодоров направиха 3:3 с Кипър и прескочиха предварителните групи

Юношите продължават към елитния кръг на Евро 2016 (ВИДЕО)

Българският национален отбор до 19 години се класира за елитния кръг на квалификациите за Евро 2016, след като направи зрелищно 3:3 с Кипър и така зае второто място в крайното класиране на Трета предварителна група.

Това стана факт благодарение на равенството 2:2 между Люксембург и Полша в другата среща, играна днес.

Така поляците финишираха като първи отбор със 7 точки, а „лъвчетата” и Люксембург – с по четири в своя актив, но ние се класирахме благодарение на успеха си в прекия дуел. 

Иначе срещата на стадиона в Пафос не започна добре за момчетата на Светослав Тодоров, тъй като те се оказаха в ролята на догонващи, след като в 29-ата минута бранителят Андреас Христодолу откри резултата. В 41-ата обаче Божидар Краев изравни след пас на Александър Георгиев и така двата тима се оттеглиха на почивка при 1:1.

Веднага след паузата обаче Кипър отново поведе. В 47-ата минута точен бе Джорджос Малекидис. Нашите момчета обаче успяха да направят пълен обрат след две бързи попадения. В 58-ата минута капитанът Александър Георгиев изравни, а в 63-ата вкара за 3:2. 

В заключителната част на срещата обаче съперниците ни успяха да изравнят след едно центриране. Това стана в 82-ата минута, когато Михаил Михайлов възстанови статуквото и оформи крайното 3:3.

Въпреки това, нашите момчета продължават напред и ще играят в елитния кръг, където отново ще има групи, но само победителите във всяка от тях ще се класират за Евро 2016.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:




СТАТИСТИКА:


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки