Сензациите в пресата: Левски търси заместник на Бедоя, нов скаут на „Герена”

"Сините" искат Атанас Зехиров от Берое, ако Миланов си тръгне, фенове на Славия скочиха срещу Майкъла и още...

Сензациите в пресата: Левски търси заместник на Бедоя, нов скаут на „Герена”

Сензациите в пресата днес, неделя, 22 ноември 2015 година:

„Меридиан мач”: Левски вече търси заместник на Бедоя

Офанзивен халф е новият приоритет в селекцията на Левски, научи „Меридиан Мач“. До този момент бе ясно, е „сините” се оглеждат за нов централен нападател, който да замести напусналия Атанас Курдов и да конкурира Умар Диаби. На „Герена“ също така доста усилено гледат за нов флангови играч, тъй като Денис Махмудов и Линел Китамбала разочароват. Новината обаче е, че Стойчо Стоев и Георги Иванов търсят с всички сили футболист, който да играе точно зад нападателя. По принцип титуляр в тази позиция е Мигел Бедоя, а в някои от мачовете и Владимир Гаджев. Вторият обаче може да играе и по-назад, а испанецът разочарова с изявите си. В спортно-техническия щаб на „сините“ са категорични, че се нуждаят от повече креативност в предни позиции. През миналия сезон Мигел Бедоя игра много силно, но през тази кампания той свали сериозно нивото. Причината е, че той се върна болен от лятната почивка, като бе свалил и доста килограми. В първите няколко кръга той се възстановяваше, но влезе срещу Литекс в София ненапълно готов. Това му изигра лоша шега и Бедоя излезе с разтежение, от което се възстановява още няколко седмици. Оттогава формата му е под сериозна критика от страна на треньори и фенове. Допълнително за незадоволителното му състояние спомага и фактът, че през миналия сезон той бе оформил страхотен тандем с Антонио Аниете. Сънародникът му обаче предпочете парите и замина за Нефтчи Баку, вместо да остане на „Герена“. Така както „Меридиан Мач“ единствен, ви информира, само Мигел Бедоя от всички звезди на „сините“, на които договорите изтичат в края на сезона, най-вероятно няма да препод-пише, след като от спортно-техническия щаб се колебаят дали да го задържат. Другият, който все още не е сигурен в оставането си, е Живко Миланов. При него обаче ситуацията е различна, като самият национал все още не е решил дали да приеме офертата на Левски или да предпочете повече пари в Русия. Ако Миланов не се навие на предложението на Георги Иванов, то зимната селекция на „сините“ може да набъбне до четирима, като фаворит за нов десен бек е звездата на Берое Атанас Зехиров.

„Стандарт”: Фенове на Славия скочиха срещу Майкъла

Георги Илиев прекара неприятен следобед на "Овча купел" вчера. Фенове на Славия му налетяха на трибуните, а след това грозните сцени продължиха и пред централния вход на стадиона. Майкъла, който направи име като футболист на ЦСКА през 80-те, а след това рита и за "белите", си навлече гнева на запалянковците с коментар за играта на домакините. "Не стават за нищо", обяви в типичния си стил Илиев. Репликата не остана незабелязана и веднага няколко души му налетяха. Те бяха спрени, но атаката им продължи след края на мача. Майкъла бе принуден набързо да си тръгне, за да избегне по-неприятни сблъсъци.

„Меридиан мач”: Георги Георгиев скаут на „Герена”
Изненадващо лице се появи на „Герена“ вчера. Бившият нападател и скаут на Левски Георги Георгиев дойде и влезе откъм съблекалните на сектор „В“. Поводът за визитата му не е ясен, но веднага се заговори, че може отново да стане разузнавач в клуба. Както „Меридиан мач” вече информира, Асен Букарев бе назначен за главен скаут, а това бе потвърдено и от самия него. Другите скаути в момента на „Герена“ са Ивайло Петров - Пифа и Кирил Вангелов. В бъдеще обаче е напълно възможно скаутският екип да бъде увеличен. Букарев пък вече работи на „Герена“, като той се появява почти всеки ден. Самият той сподели, че ще помага във всичко на Георги Иванов.

"Труд": Бивши футболисти влизат в управата на Левски
И бивши футболисти ще влязат в ръководството на Левски на общото събрание в понеделник. Клубът ще има нови надзорен и управителен съвет. Очаква се поне две бивши „сини“ звезди да бъдат предложени за бъдещия екип. Фактори в клуба обсъждаха вчера предложения, включително - персонални рокади, които ще бъдат гласувани в понеделник от около 1200 акционери. На „Герена“ обаче властва страшно треперене преди ключовите решения и липсва официално потвърждение за имена. Иначе Наско Сираков и Христо Йовов вече отказаха постове. Основната причина - не желаят да носят отговорност за чужди решения. Не е изключено в бъдеще Бижутера да получи още една покана за позиция, съвместима с новата му роля на заместник-кмет в Своге.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки