Над 50 арестувани и трима ранени полицаи при безредиците в Атина (ВИДЕО)

Заради инцидентите президентът на Панатинайкос ще подаде оставка

Над 50 арестувани и трима ранени полицаи при безредиците в Атина (ВИДЕО)
Повече от 50 души са арестувани, а трима полицаи са пострадали при безредиците в Атина, които отмениха дербито Панатинайкос - Олимпиакос снощи. "Над 50 души са задържани на и извън стадиона, като на 16 са повдигнати обвинения. Трима полицаи са пострадали при сблъсъците", съобщиха от полицията. Мачът между големите съперници не започна, след като привържениците на домакина Панатинайкос предизвикаха сбиване с органите на реда и хвърляха факли по играчите на Олимпиакос при излизането им на терена. Главният рефер Андреас Папас изчака половин час, прецени, че обстановката е опасна и не позволи мачът да започне.

Сблъсъците между ултрасите на Панатинайкос и полицията започнаха извън стадиона около два часа преди мача, когато фенове опитали да влязат на стадиона без билети и хвърляли камъни по полицаите. Очаква се да бъде присъдена служебна победа за Олимпиакос, а от доклада на съдията зависи дали на Панатинайкос ще бъдат отнети точки от актива. Освен това ПАО може да отнесе солидна глоба и няколко домакински мача без публика. Олимпиакос е начело в класирането на гръцкото първенство с 8 точки аванс пред Панатинайкос. Заради инцидентите президентът на Панатинайкос Янис Алафузос ще подаде оставка.

"Възнамерявам да подам оставка. Ще предложа за обсъждане на ръководството дали Панатинайкос да продължи участието си в първенството", каза Алафузос, който е един от големите медийни магнати в Гърция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки