Христо Янев: Феновете показват на младите какво е ЦСКА

„В Перник съм сигурен, че атмосфетата ще бъде типична за града”

Христо Янев: Феновете показват на младите какво е ЦСКА

„Доволен съм от момчетата, не е лесно да се играе при такъв силен вятър, но те се постараха, създадоха положения и вкараха 4 гола, което е радващо.”

Това каза Христо Янев след победата на водения от него тим на ЦСКА с 4:0 над гостуващия Пирин (Гоце Делчев) в мач от XV кръг на „В” група. Наставникът на „червените” отново отказа да коментира неща извън терена, като посочи, че неговата работа е да води отбора към победите.

„От мен се иска да държа отбора мотивиран, затова мога да коментирам само нещата на терена. Целта ни е ясна – да се качим в по-горна група, а иначе правилата не ги определям аз. Моята работа е друга и аз съм мотивиран всеки един ден. За всеки мотивацията трябва да е водеща сила. За мен това е възможност, би трябвало това да е така и за футболистите, защото повечето от тях са млади момчета и имат добри шансове да се развият като играчи и като личности.”

За оставащите двубои до края на полусезона и по-специално този срещу Миньор в Перник, откъдето Янев стартира своята треньорска кариера:

„Последните два мача са важни за нас. В Перник съм сигурен, че атмосфетата ще бъде типична за феновете и за града. Аз съм им благодарен, защото те ми дадоха шанс. Ще излезем с нужното уважение, но с мисъл за победа.”

За смените в хода на мача с Пирин:

„Появилите се като резерви Валентин Антов и Александър Александров се справиха чудесно.”

За феновете на ЦСКА:

„Те ни подкрепят с пълни сили и присъстват на всеки мач. По този начин те помагат на младите момчета да разберат какво е ЦСКА и да се готвят за това, което ги очаква по-нататък.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки