Разногласия бавят новия договор на Йоргачевич

Още няма консенсус за увеличението на заплатата на вратаря

Разногласия бавят новия договор на Йоргачевич

Ръководството на Левски среща сериозни трудности при преговорите за нов дого­вор с вратаря Боян Йоргаче­вич. Настоящият контракт на 33-годишният сърбин изти­ча на 30 юни 2016 година. Спортно-техническият щаб на тима е много доволен от изявите му и иска да го продъл­жи. Заради това Георги Ива­нов започна преди седмица разговори с агента на играча. Йоргачевич обаче настоява за нов двегодишен или дори по- дългосрочен контракт, за да приключи кариерата си в отбо­ра. Засега обаче сините не са склонни да удовлетворят жела­нието му и предпочитат да му дадат удължение до 30 юни 2017 година, пише "Тема спорт".

Освен това двете страни не са постигнали още консенсус и за увеличението на заплатата на бившия сръбски национал. Както е известно, той бе един от първите, кои­то намалиха месечното си въз­награждение през лятото и се съгласи да остане в клуба при за­нижени финансови параметри.

На шефовете на Левски им се иска да приключат с преговори­те с Боян до Нова година. Те се надяват на положителна развръзка, защото вратарят направи силни мачове тази есен и се превърна в любимец на пуб­ликата.

Със сигурност Левски ще опита да вземе добър вратар през зимата, който да бъде сериозна конкуренция на Боян. В момен­та сините разчитат на юно­шите Александър Любенов и Николай Кръстев. Стойчо Сто­ев и екипът му обаче искат опитен човек в редиците си, който при контузия или наказа­ние да замени подобаващо Йор­гачевич.

Левски се опитва да удължи договорите и на Роман Прохазка и Мигел Бедоя, които също изтичат на 30 юни догодина. Ръководството прави всичко възможно да задържи и Аймен Белаид, Живко Миланов и Вла­димир Гаджев, които стават свободни агенти на 1 януари 2016-а. Досега обаче все още нито един от изброените не е сложил подпис под нов конт­ракт.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки