След невероятна драма Ботев е на полуфинал за Купата

"Канарчетата" победиха с 4:1 Берое на реванша и с общ резултат 5:4 продължават напред

След невероятна драма Ботев е на полуфинал за Купата

Ботев е на полуфинал за Купата на БФС при набор 2000, похвалиха се "жълто-черните" на своя сайт! След изключителна драма "канарчетата" победиха с 4:1 Берое на реванша и с общ резултат 5:4 продължават напред. Над 200 зрители на изкуствения терен в "Коматево" видяха страхотен обрат на "жълто-черните", които успяха в последните 5 минути да стигнат до три гола. Първият мач в Стара Загора бе завършил с победа с 3:1 за Берое.

Двубоят стартира по великолепен начин за пловдивчани и още във втората минута резултатът бе открит. Димитър Тонев центрира отляво, а Кристиан Добрев с глава от няколко метра се разписа за 1:0. Това попадение даде крила на ботевистите и пред вратата на "заралии" се изви истинска вихрушка. В 6-ата минута "жълто-черните" осъществиха бърза контра, при която Димитър Тонев подаде към Кристиан Добрев, който навлезе към наказателното поле, но в последния момент защитник изби кълбото. В 9-ата минута Атанас Янков пропусна великолепна възможност, след като бе оставен непокрит и стреля с глава от 3-4 метра, но топката мина над вратата.

След още две минути Атанас Янков центрира отдясно, а Добрев засече с глава, но и този опит бе неуспешен. След нови 60 секунди нападателят на "канарчетата" стреля от границата на наказателното поле, а диагоналният му удар остави безпомощен стража на Берое, но топката премина на сантиметри от гредата. В 20-ата минута гостите застрашиха за пръв път вратата на Рангелов, след като отправиха опасен шут от 20 метра, но той бе неточен. До края на първата част водените от Иван Цветанов и Стефан Стоянов момчета не успяха да материализират превъзходството си и до почивката нов гол не падна.

Второто полувреме стартира нервно, а "канарчетата" контролираха топката в огромни периоди от игровото време, но действаха припряно в атака и не стигаха до чисти положения. В 45-ата минута Габриел Земярски изпълни свободен удар на около 25 метра от вратата, а кълбото профуча на сантиметри над напречната греда. В 57-ата минута "жълто-черните" сътвориха триходова акция чрез Тонев, Добрев и Караангелов, като последният се озова на добра позиция в наказателното поле и стреля, но ударът му бе блокиран.

В 61-ата минута пловдивчани направиха феноменален пропуск, след като Благой Костандовски остана очи в очи с вратаря на "заралии" и стреля, но стражът отрази удара. В ответната атака гостите стигнаха до сериозно меле пред вратата на "канарчетата", но слабият удар от няколко метра бе уловен без проблем от Рангел Рангелов. Нелогично, на фона на показаното от двата тима, в 66-ата минута старозагорци изравниха, след разбъркване пред вратата на Ботев и точен удар от няколко метра.

В 69-ата минута "канарчетата" изпълниха свободен удар, топката бе избита и Кристиан Добрев я засече от воле, но и този опит на нападателя прати топката на метър над вратата. В 75-ата минута бе даден старт на феноменалния обрат на "канарчетата". Габриел Земярски преодоля защитник отляво и центрира по земя, защитата на Берое заспа и Кристиан Добрев от няколко метра вкара за 2:1. Само 3 минути по-късно "жълто-черните" стигнаха до трети гол, при който Добрев шутира от няколко метра, вратарят изби, а топката се озова в капитана Васил Пунарджиев, който с мощен удар прати кълбото във вратата за 3:1.

Секунди преди края на редовното време Благой Костандовски се откъсна от отбраната на "заралии", навлезе в наказателното поле и шутира, а защитник в зелено се хвърли на шпагат и изби. Настъпателните действия на "жълто-черните" бяха възнаградени в третата минута на даденото от съдията продължение. Кристиан Добрев пусна пас към Петър Караангелов, халфът овладя топката и с прехвърлящ удар от 15 метра прати топката във вратата на Берое за четвърти път, хвърляйки в екстаз ботевистите на и около терена.

Французи и белгийски искат талант на Ботев (Пд)

Кристиан Нвачукву е следен от чужбина

Керкез негодува срещу съдийството за мача с Черно море

Треньорът на Ботев (Пловдив) очевидно не бе напълно доволен

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Керкез: Заслужавахме да победим, получи се приятен мач

Треньорът на Ботев (Пловдив) похвали противника

Керкез призна: Преговаряме с ЦСКА за Шопов

Треньорът на Ботев (Пловдив) не крие, че иска халфа

Ботев (Пловдив) и Хебър завъртяха 0:0 на Коматево

Двата тима така и не успяха да се победят

Ботев (Пловдив) ще подпише с трима на проби

Това призна треньорът на отбора Душан Керкез

Керкез: Ръководството прави всичко по силите си, за да привлече защитник

Треньорът на Ботев (Пловдив) остана доволен от успеха над датския Вейле

Николов: Надявам се Ботев (Пловдив) да бъде трамплин за Европа

Новият нападател на "канарчетата" е ентусиазиран от трансфера си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки