Гонзо разкри плана на Левски - сега трима офанзивни, а през лятото още две силни попълнения за евротурнирите

"Сините" ще подпишат със Санти Нгом, удължават в четвъртък договора на Йоргачевич

Гонзо разкри плана на Левски - сега трима офанзивни, а през лятото още две силни попълнения за евротурнирите

Планът на Левски по селекцията до следващото лято е свързан с привличането на трима офанзивни футболисти през тази зима и, евентуално ако играе в евротурнирите, с още две силни летни попълнения. Това съобщи спортният директор на „сините” Георги Иванов-Гонзо в ефира на „Дарик” радио.

„Ако не вземем нужните попълнения, ще имаме проблеми във втория полусезон. Това ще бъде приоритет – трима в офанзивен план”, каза Гонзо. 

„Лятото – още двама души, за да сме готови за евротурнирите. Такъв ни е планът”, добави той.

Френският централен нападател Санти Нгом, който дойде на проби миналата седмица, ще подпише договор с Левски в петък, съобщи още Георги Иванов. 

„Ще подпишем договор в петък с него. Това е младо момче, не е готов да бъде основен футболист, но ще го оставим и ще следим представянето му в следващите 5-6 месеца, за да решим какво ще правим с него.”

А в четвъртък вратарят Боян Йоргачевич ще удължи своя договор с Левски. Що се отнася до преговорите с играчите с изтичащи договори, Гонзо каза:

„Не вярвам да има изненади. Утре имаме среща с Йоргачевич да преподпише, с Прохазка сме на финалната права, с Белаид се разбрахме за малко повече време. Единственият проблем е Живко Миланов, защото сигурно към него ще има доста голям интерес.  С Гаджев все още не сме разговаряли. Той иска да изчисти взаимоотношенията с друг клуб, с който е имал разговори. Аз бих предпочел да остане в Левски. С Бедоя все още не сме разговаряли. След Нова година с него.”

„След като Йоргачевич преподпише, ще настоявам един от двамата млади вратари да отиде под наем някъде. Иначе няма да взимаме нов вратар.”

„Сега е по-голям картбланшът, но периодът е такъв, че трудно се намират футболисти. Всички се надяваме, че ще намерим класата, която ни трябва.”

„Всички пари ще ги вложим основно в привличането на трима нови в нападение.”

Гонзо разкри, че той има последната дума по даден трансфер.

„Имаме скаутско звено, те първи виждат, минават през треньора, а аз съм крайната инстанция. Но най-важното е треньорът да прецени дали ще му свърши работа. Намерихме сега един класен нападател, но той изобщо не иска да чуе за България.”

„Когато се върнах миналата година лятото, имаше футболисти по 300 000 евро заплати, това означава 25 000 евро на месец. Това е немислимо за българското първенство. Беше нужно тези футболисти да бъдат освободени, затова 12 човека бяха освободени и взехме 12 нови. Бюджетът от 12-13 млн. намалихме на 6 милиона. Най-важното е, че успяхме да направим една основа до лятото и от лятото успяхме да надграждаме.”

Гонзо дава положителна оценка на треньорското ръководство и на отбора след първия полусезон.

„Разбираме се от първия ден. Стойчо е добър треньор, който показа с работата си, че заслужава да е в Левски. Аз гледам да осигурявам нужното спокойствие и доверие към него, за да се чувства и той добре.”

„Ако някой каже, че ние не искаме да сме шампиони, ще излъже. Но не сме подготвени за такива цели.”

„Мога отговорно да заявя, че в Левски се работи изключително почтено. Не се занимаваме със съдии. Много пъти бяхме ощетени от съдиите, но никога не сме предявили претенции, за разлика от другите отбори. Запазваме толерантност засега, но няма да стоим, ако ни навредят. Когато едни хора работят честно и почтено, рано или късно трудът им се отблагодарява. Мястото, което ще заемем накрая, ще бъде такова, каквото е показал отборът. Когато има правила, трябва да се спазват. А не Лудогорец, като имат човек в изпълкома, нарушават правилата на изпълкома, а Левски няма човек и ги спазва.”

„Работя с новите собственици по начина, по който работих с Тодор Батков. Новите собственици доста подобриха нещата, чувства се едно спокойствие. Левски има голям потенциал и той трябва да се развива, но трябва да се развива, когато има основи.”

Относно предстоящите битки срещу Славия и Литекс до края на полусезона Гонзо призова съдиите да не се влияят от президентите и директорите на въпросните клубове.

„Понеже изпълнителният директор на Литекс и Венци Стефанов и влияят на съдиите, смятам, че съдиите трябва да не се влияят от президентите. Лесно е сега да си съдия. Преди 10 години се чудеха на кого да угодят, а сега просто допускат непредизвикани грешки. Повечето от тях не са играли футбол.”
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки