ММС ще съдейства за подобряване на спортната инфраструктура на детско-юношеските школи

Сътрудничество между Локо Сф и "Актавис" е един прекрасен пример как бизнесът и спортът могат да говорят на един език

ММС ще съдейства за подобряване на спортната инфраструктура на детско-юношеските школи

Министерството на младежта и спорта ще подпомогне съвместния проект на „Актавис“, Детска футболна академия „Надежда“ и ФК „Локомотив” София за развитие на детско-юношеската школа на „железничарите“. Това обяви министър Красен Кралев, които обеща съдействие за изграждане и подобряване на спортната инфраструктура, на която тренират младите таланти.
     
„Няма как да не съм тук и да не подкрепя този проект, защото единственият шанс българският футбол да се върне в световния елит е като се обърне към корените си, към тези структури, които са произвеждали големи легенди. Това сътрудничество е един прекрасен пример как бизнесът и спортът могат да говорят на един език, да вървят ръка за ръка и да правят успешни проекти в името на здравето на нацията и в името на бъдещето на нашите деца. Такава беше и основната цел на моята лекция, с която обиколих през пролетта повечето областни градове – да срещнем бизнеса със спортните клубове. Да научим спортните клубове, че не бива да говорят за наливане на пари, а за съвместно сътрудничество, от което съответната компания да има полза и възвращаемост на инвестициите”, заяви Красен Кралев.
        
Спортният министър подчерта, че проектът е много важен не само, защото школата на „Локомотив” София ще се възроди, а и защото ще даде пример за всички останали компании и футболни клубове, как трябва да се подхожда при търсенето на финансиране и при осъществяването на социални проекти, които да бъдат подкрепени от фирмите, работещи в България.
      
„Ако искаме да имаме професионален спорт и здрава нация, това няма как да се случи без да обърнем внимание върху спортната инфраструктура. Нееднократно съм заявявал, че след като  подкрепихме провеждането на Европейското първенство по футбол за юноши у нас през тази година, за следващата сме предвидили около 1 милион лева, които да бъдат разпределени съвместно с БФС между детско-юношеските футболни школи, които работят най-добре, без значение от представянето на отборите във Висшата лига”, допълни Кралев.
        
Реализирането на съвместния проект на „Актавис”, Детска футболна академия „Надежда” и ФК „Локомотив” София ще стартира през януари 2016 г., съобщи собственикът на ФК „Локомотив” София Иван Василев. Като част от него ще бъде изградено футболно игрище с изкуствен терен за тренировка и представителни срещи, ще се осигурят екипите и тренировъчните пособия, ще се финансира ежегодното участие на представителен тим от школата на международния турнир по футбол за деца и юноши „Готя Къп”, както и обучението на треньорите в чужбина.
      
Членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов също поздрави инициаторите на проекта и си пожела все повече фирми да помагат на българския футбол.

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки