Сашо Манов: Стоя твърдо зад Гриша, познавам го много добре – той няма да се откаже

Знаете ли, че поне петима души от онези, които присъстваха на срещата на ветераните в четвъртък, изобщо не са се качвали в музея?

Сашо Манов: Стоя твърдо зад Гриша, познавам го много добре – той няма да се откаже

Директорът на музея на ЦСКА Александър Манов сподели пред "Тема Спорт" своето мнение за събитията около клуба. Той твърдо подкрепя идеята за купуване на лиценза на Литекс и скоропостижното завръщане на армейците в А група.

"Не виждам как ще стане това оздравяване, което сега се обявява. Своето мнение не съм го променил и стоя твърдо зад Гриша Ганчев. Познавам го много отдавна - от 1985 година. Тогава Министерството на отбраната се отрече от ЦСКА, но Ганчев спомогна много на борбата, на бокса и на редица други спортове. Той помагаше финансово и на ветерани на отбора. Затова аз заставам сега зад него. Познавам го и знам, че Ганчев няма да се откаже от ЦСКА. Ганчев е много точен човек и се е доказал. Кой друг в България е дал път на толкова много спортисти като него? Просто няма причина да не му се доверя", заяви Сашо Манов.

"С тези различни декларации само разтягаме нещата. ЦСКА стана като детска градина, в която има добри и лоши деца - разделени са на два лагера. И едните само пищят: "Не искам в тази градина, искам в другата да отида". Заведеш ги в другата - "Не, тази е лоша, върнете ме в другата"! Ето това е ЦСКА в момента, но не по отношение на феновете, а на ветераните. Какви са тези събрания на ветерани, които са само от София? Да не говорим, че не присъстват легенди като Любо Пенев, Стойчо Младенов, Христо Стоичков, Митата Якимов... А и в провинцията нямаме ли ветерани? В Пловдив са 7-8, във Варна двама-трима, в Монтана имаме, Васко Тинчев от Сливен защо го забравяме? Защо не чуем и мнението на Божил Колев? А Христо Янев? Него никой не го покани на тези събрания на ветераните. Не е ли заслужил? От 2000 до 2006 г. беше в ЦСКА, един от любимците на публиката. Но по-скоро някои хора се надяват той да се провали като треньор", добави Манов.

"Искам да кажа на ветераните и на всички останали -историята на ЦСКА няма да загине, няма как да стане! Даже да отидем на Марс да играем, пак ще си носим историята! А знаете ли, че поне петима души от онези, които присъстваха на срещата на ветераните в четвъртък, изобщо не са се качвали в музея? Пак казвам -историята на ЦСКА никой не може да я заличи", категоричен бе Сашо Манов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки