Съдията Никола Попов е черен за "сините"

Именно той надува свирката в злополучния двубой на Герена, когато в последния кръг Левски изпусна титлата през сезон 2012/13

Съдията Никола Попов е черен за "сините"

Реферът на "Левски" - "Славия" Никола Попов ще свири за трети път сблъсък между двата тима. Столичанинът е черен за "сините", тъй като именно той надува свирката в злополучния двубой на Герена, когато в последния кръг "Левски" изпусна титлата през сезон 2012/13. Вторият му мач пък е миналия сезон отново на стадиона в "Подуяне", този път с победа на "Славия" (3:2). Засега за първенство е ръководил 11 срещи за "синия" отбор, в които те имат 7 победи и по две равенства и загуби с положителна голова разлика 24:8. На "Славия" е свирил 12 мача в "А" група, в които те са постигнали по пет победи и загуби и две равенства с отрицателна голова разлика 16:17.

"Левски" освен загубата от "Славия" с 2:3 има още едно поражение при Никола Попов. През пролетта на миналата година "сините" отстъпиха с 1:2 на "Литекс" на Герена. На "Славия" три от петте загуби при столичния рефер са като домакин. Две от тях са срещу "Литекс" (1:2 и 0:2) и веднъж от шампиона "Лудогорец" (0:3). Двата неуспеха като гост пък са от "Локомотив" (Сф) (0:1) и от "Локомотив" (Пд) (1:2).

В 11-те мача на "Левски" Никола Попов е дал две дузпи за "сините" и една против, а за "Славия" е отсъдил само две дузпи. На "Левски" е показал два червени картона, съответно на Иво Иванов и Веселин Минев, и не е отстранявал играч на "Славия".
Иначе Никола Попов е роден в София на 1 февруари 1983 г. Съдия е от 2006 г., а в "А" група ръководи мачове от 2009 г. От две години е и международен рефер. Досега в "А" група е ръководил 77 мача, в които е показал 395 жълти и 13 червени картона и е отсъдил 14 дузпи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки