Стойчо Стоев се притеснява от късата резервна скамейка на Левски

Физически няма да имаме проблем до края на годината, трябва да издържим психически, казва наставникът на Левски

Стойчо Стоев се притеснява от късата резервна скамейка на Левски

Треньорът на Левски Стойчо Стоев е най-притеснен от късата резервна скамейка, с която разполага до края на футболната 2015 година в А група. Това сподели Стоев преди столичното дерби със Славия в неделя от 17:45 на „Герена”.

„Физически ние няма да имаме проблем и ще издържим. Трябва да издържим психически, което е важно за един рутинен отбор. Проблемът е късата резервна скамейка, защото не дава възможност за по-сериозна ротация, това по-скоро ме притеснява. Надяваме се да излезем от последния кръг за есенния полусезон доволни от постигнатото. Не разполагам с дълга резервна скамейка и тежестта пада върху по-малка група играчи. Те са нормални човешки същества с нормална физиология и няма как да не им се отразява това”, сподели Стойчо Стоев на традиционния си брифинг преди всеки кръг в първенството.

Той призна, че се замисля дали да не залага на схема без чист централен нападател заради яловата атака на „сините”.

„Промяна в нападателите няма как да се очаква, защото аз нямам голяма опция. При нас опциите са малко, спрямо тези, с които разполагаме, това ще бъде. Поне до края на декември. Винаги има и варианти да се играе без нападател, следващите мачове ще ми подскажат дали да се спра на този вариант или не”.

Липсата на игрова практика у Йордан Милиев също тревожи треньора.

„Милиев е готов функционално, проблемът е игрово, тъй като даже и контроли не е играл след края на първенството в Македония. Това може да натежи при него, но той е опитен, минал е през Левски, надявам се да се представи на ниво. Не е лесно да се удържа първото място. По-лесно е да стигнеш на върха, отколкото да се задържиш на него. Когато си на най-високото стъпало е най-сладко, но и другите отбори искат да са там. Не бих казал, че това ни се отразява. Имаме достатъчно опитни състезатели, които са минали през толкова много мачове и знаят ситуацията в едно цяло първенство и в един конкретен мач”.

Стоев не е угрижен от силната игра на Лудогорец и си пожела повече силни отбори в България, за да се вдигне качеството на цялата А група и родния футбол като цяло.

„Защо да ме притеснява играта на Лудогорец? По принцип аз искам силни отбори. Колкото повече силни отбори има, толкова по-силни ще ставаме и ние, защото има конкуренция. Надявам се да има голяма конкуренция, за да може да се развива българския футбол”.

Вратарят на Локо (Сф): Дано спрем ЦСКА

Вижте мнението му

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Efbet Лига изпревари първенството на Кристиано Роналдо в класация

Вижте подробности

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Арда ще спечели местното дерби с Крумовград

Вижте подробности

Георги Иванов с крути мерки срещу черното тото

Президентът на БФС инициира работна среща в Бояна

Левски обяви програмата на отбора преди домакинството на Славия

Вижте какво предстои

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Младокът Дани Полонски се превръща в ключова част за Пирин

Украинецът бързо стана част от титулярния състав и се отплаща с изключително добра игра

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки