Веселин Бранимиров пред Novsport.com: Ако всички в Левски се обединим, ще постигнем много големи успехи

Помощник-треньорът на "сините" стана първият български специалист сдобил се с Лиценз "А" от украинската треньорска школа

Веселин Бранимиров пред Novsport.com: Ако всички в Левски се обединим, ще постигнем много големи успехи

Вчера отборът на Левски започна своята подготовка за пролетния дял от шампионата на „А” група. По този повод Кирил Евтимов потърси помощник-треньора на „сините” Веселин Бранимиров, който бе безкрайно любезен и въпреки сгъстения си график отдели внимание на Novsport.com.

 

В следващите редове ще можете да прочетете какви са очакванията на бившия футболист на Нефтохимик за втория полусезон. Наскоро, след успешно положени изпити, Бранимиров стана първият български специалист, сдобил се с Лиценз „А” от украинската треньорска школа. По този начин той ще може да ръководи отбори от вторите дивизии на първенствата от Топ 4 на Европа, но ще има възможност да бъде помощник-треньор във всеки един клуб от Стария континент.

 
Веско, за много години! Екипът на Novsport.com ти желае всичко най-добро. Ти лично какво си пожелаваш  през 2012 година в личен и професионален план?
 
Честита Нова Година на всички читатели и слушатели на Novsport.com. В личен план си пожелавам здраве, късмет и ползотворна работа. Пожелавам същото и на всички момчета от отбора на Левски, на всички служители на клуба, всички от техническия щаб, всички масажисти и доктори. Много здраве и професионални успехи на всички през новата година!
 
Вчера стартира подготовката на Левски за пролетния полусезон. Какво е настроението в отбора? Какви са очакванията ти и свикна ли вече с обстановката в този толкова популярен в България клуб?
 
Свикнах вече с обстановката. Измина един месец откакто ни назначиха на работа. Всичко вече ми е познато, не ми е чуждо. Очакванията ми за тази година и за сезона са на първо място една ползотворна подготовка и всички момчета да разберат какво точно ще изисква старши треньорът Николай Костов от тях и да почнат да го изпълняват. Искрено се надявам да постигнем много добри резултати още през този полусезон.
 
Много малко хора познават Николай Костов и то предимно от успехите, които той постигна в Украйна. Ще съумее ли с твоята помощ да придаде на Левски тази стойност, която всички фенове очакват?
 
Аз мога да кажа само, че не всичко зависи от нас двамата, а и не би трябвало да е така. Успехите на Левски зависят от абсолютно всеки един човек, който работи в структурата на клуба и от всички фенове. Когато всички сме обединени, няма да имаме проблеми и ще имаме много големи успехи. Ние ще се обединим, както играчи, така и ръководство, служители, надявам се и фенове, ветерани в името на бъдещите успехи на Левски.

 
Много се говори за дисциплината в клуба, но с вашето идване вече всички са спокойни, че този проблем напълно ще изчезне…
 
Първите ми впечатления от отбора са, че момчетата са сериозни, отговорни и до този момент не са показали нещо, което да ни е направило лошо впечатление. Изпълняват си задълженията и задачите, които им поставяме на терена. Засега нещата вървят нормално и мисля, че ще продължават така и занапред.
 
За много малко хора е явно, че ти беше през месец декември в Украйна по твой личен въпрос и се завърна с добри новини. Би ли съобщил пред нашата аудитория каква е добрата вест, която донесе от Украйна?
 
Тази добра новина е в личен план. Завърших в Украйна Лиценз „А”. През последните шест месеца там карах треньорския лиценз. Имах изпити през декември, които взех успешно. Вече съм дипломиран с Лиценз „А” от украинската треньорска школа, която е на много добро ниво.
 
Това ти дава право да бъдеш старши треньор на клубове в Европа, така ли да разбирам?
 
Да, на клубове в Европа, но от по-нисък ранг. Не във Висшите лиги на Европа.
 
Ти стана известен с изявите си с екипа на бившето бургаско явление Нефтохимик. Нормално е да те запитам, след повече от
десет години прекарани в този клуб, следиш ли изявите на Нефтохимик и какво място заема в сърцето ти зеленият клуб?
 
Естествено, че следя извявите на Нефтохимик. Този отбор е останал завинаги в сърцето ми, защото десет години от моята професионална кариера преминаха там. Това бяха и най-добрите години на този клуб и повечето от моите колеги, с които играехме по това време, в момента са ръководни фактори в Нефтохимик. Искрено се надявам по-скоро отборът да се завърне в елита, където му е мястото и по-скоро да се оправи проблема с другия местен отбор, този на Черноморец, по отношение на стадиона.     
 
Цялото интервю на Кирил Евтимов с помощник-треньора на Левски можете да чуете в прикачения аудио файл!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки