Дават на Турция Евро 2020

Усилено строителство кипи в югоизточната ни съседка

Дават на Турция Евро 2020
Турция ще получи домакинството на Евро 2020 - това е заявил кандидатът за президент на Германския футболен съюз Волфганг Нирсбах по време на новогодишно празненство в Долна Саксония.
 
„Зад кулисите в евроцентралата се говори, че Турция със сигурност ще получи първенството, защото вече три пъти губи на изборите", каза 61-годишният Нирсбах, който е бивш журналист, а сега е генерален секретар на федерацията.
 
Както е известно, има идея България да кандидатства за домакинство на турнира заедно с Румъния.
 
Северните ни съседи обаче умуват дали да не се съюзят с Унгария вместо с нас. Интерес към организиране на форума са изразили още Белгия и Холандия, но поотделно, а ще има и съвместни кандидатури - на Чехия и Словакия; на Армения, Азербайджан и Грузия; на Босна, Хърватска и Сърбия; на Ейре, Шотландия и Уелс.
 
Заявките се подават до април 2013-а, а изборът ще бъде направен през 2014-а.
 
На същия банкет Нирсбах признал още, че Тео Цванцигер ще влезе в изпълкома на УЕФА най-късно догодина. „Платини иска бившите президенти на федерации да са в комитета", казал още Нирсбах.
 
Човек на Novsport.com видя миналата седмица в Турция, че усилено се строят чисто нови стадиони, пригодени само за футбол, отговарящи на всички стандарти. Галатасарай откри още миналата година своя нов дом „Тюрк Телеком Арена”. Бешикташ строи модерно съоръжение на стойност 120 млн. евро, Бурсаспор пък вдига стадион за 45 000 зрители. Набляга се на тренировъчни комплекси. В Анталия към хотелски комплекс има стадион с 15 000 места. Подобрява се материалната база в детско-юношеските школи.
 

В същото време билетите за местната Суперлига са много скъпи. Почти невъзможно е редови гражданин да посети мач от турското първенство. Билетите се обаче изкупуват още преди началото на първенството и стадионите са пълни. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки