В Бургас: Черноморец поиска изхвърляне на ЦСКА в аматьорския футбол (аудио)

Не може Анисе да върне 3 заплати и да има договор и с нас, и с ЦСКА, казват "акулите"

В Бургас: Черноморец поиска изхвърляне на ЦСКА в аматьорския футбол (аудио)
Черноморец представи своята позиция около съдбата на играча Анисе Абел на специална пресконференция, която Novsport.com предаде с аудио на живо от Бургас. Макар още да има договор с „акулите”, той днес бе представен като играч на ЦСКА. Според ръководството на Черноморец това е напълно в разрез с правилата на ФИФА и трябва ЦСКА да бъде изхвърлен в аматьорския футбол, а правата на Анисе и мадам Ба да бъдат спрени.

Изпълнителният директор на бургазлии Пламен Киряков разкри как Анисе си е тръгнал от клуба. Той е върнал 3 месечни заплати по сметките на отбора, след което е заявил, че си тръгва от клуба, защото не са му платени тези 3 месечни възнаграждения.

Според него ЦСКА трябва да бъде изхвърлен в аматьорския футбол.Въпросът е дали БФС има смелостта да извърши това. Санкцията за Анисе трябва да е спрени права, защото ще има договор с два клуба едновременно. Ако някой плати 350 000 евро ние нямаме право да спрем сделката, защото толкова е освобождаващата му клауза, ЦСКА искаха да платят 100 000 евро, с толкова да минат. Интерес има Левски, водени са преговори. Другият клуб е Александрия от Украйна, които са готови да го вземат. ЦСКА трябва да играе в аматьорския футбол. Могат да правят всякакви фокуси, но БФС трябва да реши дали ще следваме европейските правила или не. ФИФА ще бъде сезирана за две неща – отношенията между нас и Анисе и участието на ЦСКА в целия конфликт.”, обяви Пламен Киряков.

Черномоец поиска официално становище от Изпълкома на БФС и Професионалната футболна лига по случая с Анисе. Кулбът обвини Анисе, мадам Ба и ЦСКА за сложната ситуация в момента.

Треньорът Димитър Димитров –Херо обяви, че не се изненадва от действията на ЦСКА, защото многократно е бил лъган от „червените”. Той смята, че това е само началото на един много голям скандал.

Към настоящия момент Анисе няма възможност да прекрати договора по вина на клуба. В началото на подготовката Анисе и мадам Ба дойдоха в клуба и самоволно напуснаха. ЦСКА изпрати писмо до нашия клуб, с което ни уведомяват, че са влезли в преговори с футболиста и се интересуват за неговия статут. Още същия ден им отговорихме и уведомихме БФС, че ЦСКА нерегламентирано влиза в преговори, уведомяваме ги за освобождаваща клауза от 350 000 евро. Един ден по-късно Анисе без да посочи причини ни уведоми, че счита договорът за прекратен, като едновременно с това е върнал на клуба по сметки 3 месечни възнаграждения. Съобразно нормативната уредба на ФИФА статутът на играчите и трансферните им права не могат да бъдат прекратявани без причина.  Трябва да има причина договорът да бъде прекратен. Това е абсолютно в нарушение на правилата. Ако по този начин започнат да се решават нещата, това ще промени българският футбол, защото като върне 3 заплати всеки футболист може да стане свободен агент.

Така ние искаме Георги Божилов от Черно море, Георги Миланов от Литекс, Мишел Платини от ЦСКА. Ако това се приеме за нормален метод, ние ще влезем в преговори за всички тия играчи, представете си какъв хаос ще настане… Мадам Ба е наистина мадам и явно мениджърството и е между другото. По отношение не нея сме предприели действия и ще искаме временно да й бъдат отнети правата и временно да спре да се занимава с тази професия. Искаме да има официална позиция от Изпълкома на БФС и ПФЛ. Искаме да знаем дали такива са правилата в българския футбол. Знаем, че в световния не са такива, но искаме да разберем дали в българския са такива. Ние сме убедени, че никъде по света един футболист не може да бъде картотекиран в друг клуб, както Анисе. Ако Анисе играе в друг отбор, искаме да кажем на всички български футболисти, че могат да върнат 3 заплати и да идат във всеки друг отбор.”, заяви изпълнителният директор Пламен Киряков.

Димитър Димитров – Херо също бе разочарован „За мен това е началото на един огромен скандал. Имаме право да се борим за своите интереси, не можем така да бъдем игнорирани. Това е пладнешки обир и това се дължи на ЦСКА и мадам Ба. Не съм изненадан от действията на ЦСКА, те ме излъгаха, но нека те кажат, иначе аз ще разкрия. Къде беше мадам Ба, когато Анисе подписа с нас. Самата мадам Ба не знае какво пише в договора на Анисе. Тя каза, че футболистът има семейни проблеми и напуска. Аз от два месеца имах информация как ръководството на ЦСКА се хвали, че ще го открадне. Ние завъртяхме телефон на родителите на Анисе и се оказа, че няма нищо такова. Всичко стана заради алчността на мадам Ба и нечестните действия на ЦСКА. Представете си, че купуваме един футболист за 5 млн. След 4 месеца той връща 3 заплати и става свободен агент, това го няма и в Афганситан. Ако той заиграе в ЦСКА, ще означава, че този футболен съюз  е прогнил целия от корупция."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки