Попето: Нивото на „А” група падна много

„Не бих се отказал от националния, Бербатов не го разбирам. Всички имат вина за състоянието на футбола ни”

Попето: Нивото на „А” група падна много

„Оценям 2015 г. с „четворка” по шестобалната система.”

Това каза Ивелин Попов, който за пореден път посочи, че в националния отбор на България има хора, неспособни да търпят критики. Попето също така заяви, че не разбира оттеглянето на Димитър Бербатов от представителния ни тим и посочи спад в нивото на „А” група.

„Липсваше тази година един бараж с националния. Щом сме на това място в ранглистата на ФИФА, значи всички имаме вина. Аз за себе си мога да кажа, че не се представих на нивото, на което мога. Имах силни, но и слаби мачове за България. Аз обаче съм доказал, че имам характер. Приел съм всичко казано, така също го е приело и моето семейство. Големите хора са тези, които могат да преглъщат обидите и да си вдигнат главата, когато са паднали”, допълни той в ефира на Ринг, а после бе запитан дали е имало бойкот срещу бившия вече селекционер Любослав Пенев.

„Как да бойкотирам Любослав Пенев, след като в съблекалнята се разбрахме да защитим треньора. Само Иван Иванов и аз обаче се застъпихме за него публично. Иначе имаме характери в националния отбор, има и мъжкари, но на някои егото им е по-голямо, а това не е добре. Никога не съм си мислил да се отказвам. Докато ме викат, аз ще давам всичко от себе си за България.”

За отказалия се Димитър Бербатов:

„Това не го разбирам, че се отказа. За мен той само с присъствие може да помогне. Към него дори съдиите имат друго отношение, защото цял свят го знае. Винаги може да спечели дузпа, нарушение, просто е друго с него в състава. Това не го разбирам, но мисля, че и той спря заради критиките.”

За треньорските рокади и критиките от БФС:

„Не разбирам постоянните треньорски рокади. Това не е правилно, освен това критиките по адрес на футболистите. Много е трудно да намериш сили след всичко, което следва при първия слаб резултат. Да не говорим, че много от играчите ни не носят на критика, защото така са научени. След мой слаб мач аз имам хора, които ми казват, че не съм се представил добре. При тях е обратното, затова вина имат и медиите, защото се вдигат футболисти, а те не са готови да понесат това нещо.”

За атмосферата в националния отбор:

„Като цяло никога не е имало лоша атмосфера в съблекалнята. Ние сме горе-долу един набор и играем заедно от деца, така да се каже. Някои обаче си мислят, че са повече от други, а така нещата не се получават.

За управниците на българския футбол:

„Всеки носи вина за състоянието на националния отбор. Едни по-малко, други повече. Щом сме в това положение, както националните, така и клубните, значи всички имат вина.”

За Ивайло Петев и заявеното от него подмладяване на националния тим:

„Хубаво е да се остави Ивайло Петев да работи на спокойствие. Например Станимир Стоилов, който се представи страхотно в Левски и Литекс, а после все му викаха „правилния футбол”. Човекът изтърпя всички критики, сега виждаш какво прави в Казахстан.”

За българската „А” група:

„Нивото на „А” група не е това, което беше. Който иска да ми се обижда, но нивото много падна. Някои хора са викани в националния, но се вижда, че не са готови.”

За наградата „Фтуболист на годината в България” и фаворит ли е Попето за нея:

„Много години ме определят за фаворит, но не я печеля. Честно казано, тази награда не ме блазни, каквото преценят – това. Една тенекиена топка нито ще ме направи по-добър, нито по-слаб.”

За решението на Литекс да не пусне футболистите си в националните гарнитури:

„Не трябва да се спират футболисти от националния отбор. Това обаче е преценка на ръководството, всеки си има глава на раменете.”

За тежката група за световните квалификации:

„Аз винаги съм оптимист. Помня например Италия как ги обърнахме за 10 минути, наистина накрая имахме и доза късмет, но за 10 минути обръщаш отбор като Италия...”

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки