Томов: На този етап няма как да седна до Батков на стадиона

ЦСКА не може повече да бъде собственост на офшорки според мразения от сектор "Г" шеф на "червените"

Томов: На този етап няма как да седна до Батков на стадиона
Шефът на ЦСКА Александър Томов отхвърли на този етап възможността да седне до собственика на Левски Тодор Батков на трибуните на ст. „В.Левски” по време на „вечното дерби” в събота, предаде "Дарик радио".
„В този момент, след всички клевети и обвинения, които той хвърли срещу мен, това няма как да стане. Най-малкото е твърде рано. Моите адвокати са обобщили седем тежки клевети към моята персона от негова страна. Също така не съм убеден, че те, като домакини, ще успеят да осигурят необходимата стабилност и сигурност, така както ние, от ЦСКА в последния домакински мач им осигурихме. В сектор „А” ще има много привърженици на противника, а и не само, които биха ме обиждали. Така че ще пропусна и този мач” – заяви Томов. „Не вярвам, че Батков ще се извини, но аз никога няма да му отвърна по подобен начин” – допълни той.

Президентът на шампионите говори в навечерието на предстоящото дерби, а също така и относно продължаващия да бъде актуален въпрос около собствеността на тима. „Имаме 2 варианта, като до средата на ноември, най-късно до декември трябва да се изясни кой ще изберем. Единият е ясен – търсене на сериозен инвеститор, който да подпише конкретен план за субсидии. ЦСКА не може повече да бъде собственост на офшорки, било те и собственост на милиардери. Вторият вариант „Б” засега не може да бъде обявен публично. Но наистина, ако през месец януари тази година ми бяха казали, че ще трябва цели десет месеца да караме на собствени мускули, едва ли щях да повярвам. Това, че скоро ще сменим „системата”, не означава, че мускулите са ни на привършване. Напротив, ние ще отчетем една повече от положителна финансова година, с което ще изравним миналата, когато поехме клуба с много пасиви от неговото минало. Но през лятото направихме много добри трансфери. За някои от напусналите футболисти ми се къса сърцето, но нямаше друг изход. На други им бяхме обещали, за трети – дойдоха много изгодни оферти. Но крайния баланс бе положителен” – поясни Томов по повод финансирането на тима. В тази връзка, шефът на „армейците” заяви, че ще се приложи същата схема през зимата, което би трябвало да означава, че ще има нова порция продажби на играчи. Всичко щяло да бъде съгласувано със селекционния комитет.

„Колкото до мача – няма да подценим Левски. Мачът ще бъде тежък, но ако победим се откъсваме доста и това вероятно ще ни помогне за нова титла. Мнозина ми казват, че и равния резултат ни устройва, но аз съм сигурен, че Димитър Пенев ще нареди „победа”. Важното е, че в този момент имаме едно голямо единство в ръководството. Няма го двувластието” – допълни още Александър Томов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки