Уточниха датите за плейофите в НБЛ

Програмата бе одобрена днес на редовно заседание на Управителния съвет в Самоков

Уточниха датите за плейофите в НБЛ

Вече са ясни датите за провеждане на плейофните етапи на първенствата в Националната баскетболна лига за мъже и за жени. Програмата бе одобрена днес на редовно заседание на Управителния съвет в Самоков. Преди това клубовете направиха събрание на НБЛ, на което уточниха датите.

Така четвъртфиналите в НБЛ мъже ще започнат на 1-ви май. Стартът на полуфиналите е предвиден за 9 май. Първата финална среща пък трябва да е на 24 май, ако полуфиналите стигнат до 5-и двубой. В случай, че полуфиналната серия завърши на 15 май (в три мача), финалната серия за 3-то място ще се провежда на 19, 21 и 23 май, а финалната серия за 1 място на 20, 22, 25, 27 и 30 май. В случай, че полуфиналната серия завърши на 17 май (четири мач), финалната серия за 3-то място се провежда на 21, 23 и 25 май, а финалната серия за 1 място на 22, 24, 27, 30 май и 1 юни.

При жените плейофите ще започнат на 28 март, полуфиналите са предвидени от 6 април, а финалът - от 21 април. В случай, че полуфиналната серия завърши в по-малко от 5 срещи, финалната серия за 3-то място се провежда на 18, 22 и 25 април, а финалната серия за 1 място на 18, 19, 23, 24 и 27 април.

Управителният съвет реши още финалите в НБЛ жени да се обслужват от трима съдии.

1. Приема предложението на Общото събрание на НБЛ мъже за календар на плейоф за сезон 2011/2012г.

2. Приема предложение за календар на НБЛ жени на етап плейоф за сезон 2011/2012г., направено от БК Нефтохимик, БК Монтана 2003, БК Левски и БК Дунав Русе;

3. Приема фаза полуфинали и финали от етап плей-оф от НБЛ жени да се обслужват от трима съдии;

По т.2 бе взето с единодушие следното:

1. Приема изготвеното от Председателя на КПСФПБК разпределение на средствата за финансово подпомагане на БК от МФВС за 2012г.;

2. Във връзка с належащите промени в системата за разпределение на точките за финансово подпомагане възлага на Председателя на КПСФПБК, съвместно с ТК да изготви конкретни предложения за промени в системата и след това да се организира заседание с УС с участието на регионалните координатори, на което да се реши какви промени в системата да бъдат предложени на следващото Общо събрание на БФБ.

По т.Разни бе взето с единодушие следното:

1. Прима отписването на бракувани дълготрайни активи съгласно докладна записка, изготвена от Комисия в състав Ел. Рангелова. Кр. Петрова, Хр. Христов и М.Митърчева;

2. За да се поставят всички отбори, участващи в ДП на НБЛ мъже и А група мъже в равнопоставено положение УС приема следното тълкувание: Когато един БК участва едновременно с два отбора в Държавните първенства за мъже, а именно в НБЛ мъже и А група мъже, то по отношение прилагането на чл.23.2 от Наредбата за ДП на А група тези два отбора се приемат като два БК.

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки