Ожие триумфира в Монте Карло за трета поредна година

Французинът изпревари с почти две минути съотборника си във Фолксваген Андреас Микелсен

Ожие триумфира в Монте Карло за трета поредна година

Трикратният световен шампион Себастиен Ожие спечели първия кръг от рали шампионата от тази година, след като победи в Рали Монте Карло. За Ожие това е трета поредна победа.

Французинът, след като спечели последната специална отсечка и взе три бонус-точки, завърши с време 3 часа, 49 минути, 53.100 секунди. Той изпревари с минута и 54 секунди датчанина Андреас Микелсен, който му е съотборник във Фолксваген, а трети остана белгиецът Тиери Нювил с Хюндай. Изоставането белгиеца е на 3:17.900 минути от победителя. 

Ожие стартира първи в днешния последен ден в снеговалеж и заледени пътища във Френските Алпи и имаше преднина около 2 минути. Така последните три скоростни етапа днес бяха гаранция за победата му. 

Основните му претенденти се отказаха в събота- Крис Мийки от Великобритания, който разби скоростната си кутия и финландецът Яри Мати Латвала, който трябваше да изтърпи наказание заради нарушение по време на състезанието. Даниел Сордо само за днес се представи отлично, но в крайна сметка слабите резултати от предишните два дни остана 6-и в крайното класиране.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки