Михаел Шумахер катастрофира с мотор

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер катастрофира със състезателния си мотоциклет по време на частно организирано състезание в околността на испанския град Картахен

Михаел Шумахер катастрофира с мотор

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер катастрофира със състезателния си мотоциклет по време на частно организирано състезание в околността на испанския град Картахен.


Състезателят е бил отведен незабавно в местната болница "Virgen Arrixaca" в Мурсия. Към този момент е сигурно, че уврежданията на Шумахер не са сериозни, но въпреки това той ще остане в клиниката под наблюдение. Други подробности около инцидента все още не са разгласени.

Откакто приключи с активната си състезателна кариера Шумахер не съумява да озапти жаждата си за високо скорости. Епизодичните му прояви в частни състезания и надпревари от рода на „Състезанието на шампионите”, ролята му на тестов пилот за различни тимове в световния рали шампионат са повече от сполучливи. Но що се отнася до надпреварите на две колела той не демонстрира толкова забележителни умения, колкото неговият колега Валентино Роси и превъплъщенията му на състезателен пилот на четири гуми.

Миналата година Шумахер претърпя друг инцидент на две гуми, когато в официално състезание от аматьорски мото шампионат Шуми загуби контрола върху своята Хонда.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки