Министър Красен Кралев откри официално програмата „Научи се да караш ски“ за 2016 г.

Състезанието се проведе на „Меча поляна“ на Витоша

Министър Красен Кралев откри официално програмата „Научи се да караш ски“ за 2016 г.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално програмата „Научи се да караш ски“ за 2016 г. и участва в награждаването на победителите от финалното състезание на първата група ученици от София, които преминаха през нея. Състезанието се проведе на „Меча поляна“ на Витоша, в него участваха около 200 ученици и бяха наградени първите 5 момичета и 5 момчета. В награждаването участваха и председателят на БФ Ски Цеко Минев, и генералният секретар на БОК Белчо Горанов.
 
„Програмата „Научи се да караш ски“ е направена с любов, внимание и грижи и затова тя работи успешно вече 8 години“, каза Красен Кралев. „Министерството на младежта и спорта има и други добре работещи детски програми за плуване и футбол, а през 2015 г. създадохме - „Тенисът - спорт за всички“ и „Децата и спортният клуб“. Тази година ще реализираме и специална програма за деца, съвместно с Българската федерация по волейбол“, добави той.

Министърът съобщи, че програмата „Научи се да караш ски“ за 2016 г. обхваща 3830 ученици от 1-ви до 4-ти клас от различни градове на България, които провеждат заниманията си в 7 ски зони. През тази година в програмата е включен и гр. Кюстендил с 50 деца, които ще могат безплатно да се учат да карат ски в ски зона Осогово. До момента около 20 000 деца са се научили да карат ски с програмата. Организаторите от БФСки съобщиха, че интересът към програмата е много висок и всяка година се стремят да разширяват обхвата й.

Програмата „Научи се да караш ски“ е съвместен проект на Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката и БФСки. Целта е да допринесе за развитието на белите спортове в България и да създаде у учениците желание да спортуват. Обучението на децата е в рамките на 20 часа (4 дни). Проектът се реализира в ски зона Витоша, ски зона Пампорово, ски зона Банско, ски зона Парк Родопи, ски зона Беклемето, ски зона Боровец и ски зона Осогово.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки