Започна олимпийската квалификация по джудо в София

Шампионатът е познат у нас като „Освобождение”

Започна олимпийската квалификация по джудо в София

В зала „Фестивална” в София стартира „EUROPEAN OPEN CUP”по джудо за мъже и жени. Шампионатът е познат у нас като „Освобождение” и по традиция пристигат елитни състезатели от целия свят. Тазгодишното издание е олимпийска квалификация, като спечелените точки се изчисляват на 100 процента. 385 джудисти от 52 държави са акредитирани, а България ще бъде представена от 28 джудисти – 20 мъже и 8 жени. Още в първите си срещи обаче повечето от младите ни национали напуснаха турнира след загуби . Цветелина Цветанова и Натали Сосерова при 48 килограма бяха нашите представители, които отпаднаха. Магдалена Върбанова (52 кг) загуби от Яна Сундберг (Финландия) и е също няма да продължи напред. Другата ни представителка в категорията Бетина Темелкова, която е с големи шансове се класира за 1/8 финалите по жребий. Людмила Крумова (57 кг) също беше елиминирана в първата си среща, а фаворитката Ивелина Илиева прескочи схватките в квалификацията отивайки на осминафинал, който спечели с ипон срещу Маня Кропф (Словения). При мъжете в категория до 60 кг. Валентин Алипиев победи в първия си двубой, но загуби във втората квалификация от Илия Шухтабидзе (Грузия) и приключи участие. В същата категория Борислав Янаков загуби в първата си среща и напусна турнира. Изключително убедително начало за Янислав Герчев (60 кг), който с ипон отстрани германеца Филип Граф. Четвъртият ни представител в категорията Денислав Иванов по –късно ще се играе с Юно Рейнхвал (Фин) за влизане на 1/8 финал. При 66 кг останахме без българско участие , като в квалификацията отпаднаха Пламен Гуров,Евгени Атанасов,Петър Дамянов и Божидар Темелков. Ашот Мартиросян и Стилян Караджов  в категория 73 кг.  също напуснаха шампионата в квалификацията. 

Близо 1000 зрители от сутринта са в зала „Фестивална”, за да наблюдават турнира, а официалното откриване ще бъде днес от 15.30 часа , като министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще присъства, а след това са и финалите в днешните категории. Входът за зрители е свободен. 
Пети медал за България от Европейското по бокс

Аслъхан Мехмедова осигури перфектния завършек на деня

Светлана Каменова и Венелина Поптолева с медали от Европейското по бокс

Станимира Петрова не се качи на ринга

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки