Русия e шампион по медали от олимпийската квалификация по джудо в София

Лош ден за България

Русия e шампион по медали от олимпийската квалификация по джудо в София
Джудистите на Русия спечелиха най-много медали на завършилия EUROPEAN OPEN CUP 2016 за мъже и жени в София. Турнирът познат у нас и в Европа като „Освобождение” посрещна 385 състезатели от 52 държави.
Шампионатът беше и олимпийска квалификация като спечелените точки се изчисляват на 100 процента. Срещите бяха в столичната зала „Фестивална” като и през днешния ден близо 1000 зрители проследиха схватките.

Руснаците завоюваха 5 медала (2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови).

България приключи своето участие с 5-то място на Бетина Темелкова  (52 кг ) , 7-мо място за Денислав Иванов (60 кг) ,както и със спечеления  сребърния медал на Ивелина Илиева (57кг), която не излезе във финалната среща заради лекарска забрана. През днешния ден Ивелина дойде в залата, за да гледа турнира и коментира състоянието си .

„Преминах прегледи и съм добре. По време на полуфинала почуствах болка в оперираното място и решихме да не рискуваме. Само аз знам през какви мъки минах, за да стигна дотук. Разскъсването на сухожилията  на двуглавия мускул бяха толкова сериозни, че едното беше над 5 сантиметра, а другото доктора не успя да го открие. Слава богу всичко премина и най-важното е да съм здрава. Исках да изляза за златния медал в София, но целта е Олимпиадата и трябва да трупам точки, за да участвам там. Поради тази причина взехме решението да не се боря на финала, за да не стане пак беля. Другият уикенд ще участвам на Гран Шлем в Париж. Към момента съм на 28-мо място в ранглистата, а първите 24-и отиват в Рио”, сподели Ивелина Илиева. Освен тя на турнира във Франция ще участват и Ивайло Иванов и Янислав Герчев.

През днешния ден родните ни джудисти нямаха ден , особено  при мъжете, които  допуснаха поражения  още в първите срещи на турнира.Най-голямата ни надежда за златен медал от „EUROPEAN OPEN CUP” Ивайло Иванов (81кг )отпадна след загуба с 1 юко от Рустам Алимли (Азербайджан). Въпреки подкрепата от трибуните и воденето в схватката с 3 на 1 шидо (предупреждение) в последните 8 секунди Ивайло допусна Алимли да го излъже и отпадна.  
 
Загуби на елиминации допуснаха   Денислав Златанов  и Николай Кисьов в категория до 81кг. Поражения за Борис Георгиев и Алекс Василев при 90 кг още в квалификацията . Отпаднаха от надпреварата след загуби в първите си срещи Пламен Ценков до 100 кг и Денис Спасов в +100 кг.

При жените имахме представителки само в категория 70кг Габриела Гигова и Илина Стоянова.  Гигова загуби в дебютния си мач, а Стоянова стигна до втората квалификация където в равностойна среща падна от Патриция Бролих (Словакия) с 1 шидо.

Всички шампиони от днешния, последен ден на EUROPEAN OPEN CUP по джудо - София, 2016 :

Мъже, кат. 81 кг. Георги Папунашвили (Грузия), кат.90 кг.Дмитро Бережкин (Украйна ), кат. 100 кг Рамадан Дарвиш (Египет , ), кат.+100 кг Давид Мура (Бразилия).


Жени , кат 70 кг. Анита Поганчик (Словения ), кат.78 кг Клара Апотекар (Словакия), кат. +78. Катерина Вайс  (Германия) 

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки