Неочакван MVP и гол за милион долара в мача на звездите

Лявото крило Джон Скот изведе като капитан Тихоокеанската дивизия, вкара два гола за победа с 9:6 срещу Централната и взе дейно участие при успеха с 1:0 над Атлантическата на финала

Неочакван MVP и гол за милион долара в мача на звездите

В неделя вечер "Бриджстоун арена" в Нешвил принадлежеше на човека, който Националната хокейна лига (НХЛ) не искаше дори да бъде на леда. Лявото крило Джон Скот изведе като капитан Тихоокеанската дивизия в Мача на звездите на шампионата, вкара два гола за победа с 9:6 срещу Централната и взе дейно участие при успеха с 1:0 над Атлантическата на финала. С това неговият отбор спечели премията на турнира, възлизаща на цели 1 милион щатски долара.

Скот, отхвърлен от всички отбори в НХЛ, спечели вота на феновете за най-полезен играч, въпреки че дори не присъстваше в анкетата. 17-те хиляди в залата обаче освиркаха избора на организаторите и скандираха в продължение на шест минути и половина името на играча, който беше изпратен от Монреал в Сейнт Джон'с Айс Кепс от Американската хокейна лига. Съотборниците на Скот пък го вдигнаха на ръце за почетна обиколка.

"Няма смисъл да лъжа - това е един от най-хубавите уикенди в моята кариера", каза Скот след края на мача.

Победител във вота на феновете за капитан на Тихоокеанската дивизия, Скот игнорира критиките на специалисти, които дори не го искаха на леда в неделя вечер. Причина за това са не само петте гола в 285 мача в НХЛ, които крилото има, но и неговият буен нрав, който често води до тежки сблъсъци и сбивания.

Скот имаше договор с Аризона в началото на годината, но беше част от размяна с Монреал на 15 януари, а Канадците го изпратиха в Сейнт Джон'с, Нюфаундленд. НХЛ искаше да елиминира вота, но в крайна сметка протестите от страна на феновете принудиха организаторите на мача да променят своето решение. 

Единствения гол във финала вкара Кори Пери, но за разлика от други години, то авторът на единственото попадение, попадение за милион долара, през тази той трудно може да измести Скот от прожекторите.

 

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки