Сензациите в пресата: Нигериецът каза „да” на Левски, ще струва €100 000

Стойчо Стоев натиска за нов договор на Бедоя, Венци Христов извън "Топ 5" по заплати, Лудогорец договори румънски защитник, Ботев прави Нелсън най-скъпоплатения и още...

Сензациите в пресата: Нигериецът каза „да” на Левски, ще струва €100 000

Сензациите в пресата днес, петък пети февруари 2016 година:

"Меридиан мач": Нигериецът каза „да” на Левски, ще струва €100 000
Мистериозният нападател от Нигерия е казал „да" за трансфер в Левски, научи „Меридиан Мач". Припомняме, че „сините" искат 20-годишен таран, на който името се пази в тайна. Той играе в първенството на родината си, където има 35 гола от около 70 мача. Левски преговаря от няколко дни за играча, за който трябва да бъде платена трансферна сума. Очаква се тя да е около 100 000 евро. Въпреки че самият футболист иска да играе на „Герена", сделката не може да се смята за сигурна. Тепърва ще се водят заключителни преговори, а се очаква и мениджърът на самия футболист да забави сделката допълнително. Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев не пожела да разкрие повече детайли около най-актуалната трансферна цел пред клуба. „Чакаме отговор за нигерийския нападател. Той е много млад, само на 20 години. Не бързам да се обвързвам с коментар, защото може и нищо да не стане. Какво да ви кажа? Скука при нас няма как да има. Не искам да се ангажирам с имена. Нека първо да видим с нигериеца какво ще стане, тогава вече мога да коментирам", каза Стоев. „Ние искахме да привлечем Венци Христов още по-рано. но някакви процедурни въпроси с бившия му отбор Риека забавиха неговото привличане. Междувременно търсехме и други варианти. Хубавото е, че се решиха нещата", добави той.

"Тема спорт": Лудогорец се договори с румънски защитник


Лудогорец е напът да подпише с първо ново попълнение през зимата. Шампионите са близо до привличането на централния защитник на Астра Гюргево Валерика Гаман. 26-годишният футболист вече е уточнил личните си условия, като остава единствено двата клуба да се разберат относно трансферната сума. Разградчани едва ли ще платят много за правата му на лидера в Румъния, тъй като контрактът на Гаман изтича през лятото. Ако все пак не се стигне до сделка, бранителят ще остане в Астра до края на кампанията, след което ще се присъедини към орлите за старта на подготовката за новия сезон, но вече като свободен агент. Гаман е бил харесан от спортно-техническия директор на Лудогорец Методи Томанов по време на визитата му в Румъния през септември. Припомняме, че бившият футболист на ЦСКА изгледа на живо двубоя между Астра и Ботошани на 27 септември, завършил с успех с 1:0 за тима от Гюргево. В тази среща бранителят записа пълни 90 минути. Интересно е, че Томанов не бе на стадиона, за да наблюдава изявите на Гаман, а тези на колегите му Будеску и Алидец. По-късно Лудогорец победи Астра с 3:1 в контрола в Разград, но румънският защитник не взе участие в нея. Гаман е висок 188 см и тежи 80 кг. Той е юноша на Университатя Крайова. Бившият младежки национал на Румъния дебютира за родния си тим преди близо десет години в двубоя от Лига 1 срещу Рапид Букурещ. Валерика изиграва общо 93 мача, в които е реализирал 3 гола, като стига и до капитанската лента. През януари 2011 година той поема към Динамо Букурещ, но само след един полусезон и едва 6 мача преминава в Астра Гюргево. Оттогава досега защитникът е взел участие в 114 срещи за тима за първенство, в които се е разписал десет пъти. Най-големите успехи в кариерата му са спечелените купа и Суперкупа с Астра през 2014 година. В списъка на Лудогорец за нов защитник е попаднал и играч от Висшата лига. Това е Валентин Роберже, който е собственост на борещия се за оцеляване Съндърланд. Договорът на 28-годишния французин също изтича през лятото. Вариант пред разградчани е и Андрей Пилявский от Заря Луганск.

"Тема спорт": Венци Христов извън "Топ 5" по заплати

В лицето на Венцислав Христов Левски най-накрая си осигури нов централен нападател. Още в края на миналата година от „Герена" се заканиха да платят сериозна сума, за да си осигурят таран, но не им се наложи. След над 10 отказа от набелязани цели сините се принудиха да се спрат на Христов. Това бе, кажи-речи, последна опция и за двете страни и те чистосърдечно си го признаха. 27-годишният централен нападател пристигна на „Герена" като свободен агент, след като през януари успя да скъса договора си в хърватския Риека. Венцислав Христов ще е далеч от най-скъпоплатените футболисти в Левски - той няма да е дори в Топ 5 по заплати в клуба. Според информация на „Тема Спорт" той е получил пари на ръка, за да парафира с клуба. Таранът се обвърза до края на първенството, като в контракта му има клауза, която позволява той да бъде удължен за още една година. Месечното възнаграждение на Христов няма да надхвърля тавана, който бе въведен на „Герена" през лятото (б.р. - от януари той бе увеличен). В момента срещу сериозни суми се разписват две от новите попълнения - Сърджан Лукин и Джъстин Менголо. През лятото Христов отказа на Левски заплата от 6 хиляди евро и отиде в Шкендербеу за 2 хиляди евро месечно повече. Тогава Гонзо беше бесен, че заради такава малка разлика играчът е отказал на сините. Сега възнаграждението му ще е от диапазона на това, което е получил като оферта през лятото. Христов е жаден да се докаже в Левски и не парите са били водещи при подписването на договор. Той ще се постарае да заличи спомените от 2015 година, която бе изключително неуспешна за него. След преминаването си в Риека така и не успя да се наложи в състава - изигра 6 шампионатни мача, в които вкара два гола. През лятото сините го искаха, но вместо това той отиде под наем в албанския шампион Шкендербеу. И там не му потръгна - участва само в 4 двубоя за първенство (138 минути на терена), в които отбеляза едно попадение. Късно 8 сряда вечерта Венци Христов се присъедини към новите си съотборници в Турция. Вчера той направи и първите си занимания със сините. Христов е най-близък с халфа Георги Костадинов, с когото бяха съотборници в Берое.

"Тема спорт": Стойчо Стоев натиска за нов договор на Бедоя

Треньорът на Левски Стойчо Стоев ще настоява пред ръководството на клуба Мигел Бедоя да получи предложение за нов договор. Настоящият контракт на полузащитника изтича на 30 юни. Той все още не е подновен и Мигел има правото да сключи предварително споразумение с когото си пожелае. Стоев не иска да се стига до такава ситуация. Той високо цени качествата на испанеца, който може да бъде ползван на няколко позиции - като плеймейкър и вътрешен халф. По време на зимната подготовка 29-го-дишният футболист показва най-добра форма от съотборниците си. До момента той е и голмайстор на тима в спарингите с 4 попадения. Стойчо Стоев прави всичко възможно, за да не се стига до ситуацията от последните два трансферни прозореца, в които съставът бе напускай от най-стойностните си футболисти, при това без пари. През лятото от Герена си тръгна сънародникът на Бедоя Антонио Аниете. Нападателят стана голмайстор на А група, но късно получи предложение за нов договор и предпочете да отиде в Нефтчи Баку. В края на 2015-а от състава като свободен агент си тръгна Живко Миланов, който облече екипа на кипърския АПОЕЛ. От настоящия състав на сините с изтичащи контракти са още двама халфове -близнаците Борислав и Радослав Цоневи. Първият в момента се възстановява от контузия, но вторият получава шанс в контролите. През есента 20-годишните братя бяха често използвани от Стойчо Стоев. Те вече обявиха, че искат да продължат да са част от Левски, но все още не са сложили подписи под нови договори. Бедоя никога не е имал претенции относно заплатата в Левски. Още като пристигна на „Герена" от Нумансия, той заяви, че е от богато семейство и финансовата част не му е приоритет.

"Тема Спорт": Ботев прави Нелсън най-скъпоплатения

Ботев Пловдив възнамерява да направи Грегъри Нелсън най-скъпоплатения си футболист, разбра "Тема Спорт". Ръководството на канарчетата ще предложи на холандското крило почти двойно увеличение на заплатата. Старши треньорът Николай Костов иска да задържи Нелсън на всяка цена. Настоящият договор на бившия футболист на ЦСКА с жълто-черните изтича през юни. На този етап той продължава да се дърпа за нов контракт дори и при солидното увеличение на възнаграждението. Преди Нова година Нелсън веднъж вече отказа удължаване на договора след среща с президента Ангел Палийски и спортния директор Георги Марков. Според запознати при новите условия Нелсън ще получава около 20 хиляди лева на месец. Трима други играчи на Ботев Пловдив, чиито контракти също са до лятото, обаче вече са се навили за нови. Това са Йордан Христов, Лъчезар Балтанов и Мариян Огнянов. "Вече съм говорил с трима, които дадоха съгласие, че ще останат. Надявам се и Нелсън да се навие", коментира Марков. Както е известно, от клуба неколкократно заявиха, че приоритет ще бъде довършването на строежа на стадион "Христо Ботев". От лятото обаче се очаква бюджетът да бъде вдигнат с влизането на новите собственици и консорциума от фирми. За това и от ръководството са 'си позволили да завишат чувствително заплатата на Нелсън, ако той се съгласи да остане. На този етап обаче това изглежда доста трудна задача. През есента холандецът изигра 5 мача и вкара 1 гол за канарчетата в А група.

"Тема спорт": Левски се отказва от вратаря Мафумби

Левски е на път да се откаже от идеята си да пробва 21-годишния конгоански вратар на Верея Кристофър Мафумби. 196-сантиметровия играч има 12 мача за националния тим на родината си. От треньорския щаб на сините имаха желание да пробват стража на втородивизионния тим в няколко контроли и дори да му дадат шанс да пази срещу чешкия Бърно в утрешната контрола. Това обаче почти сигурно няма да се случи. В момента несменяем титуляр на вратата на столичани е 33-годишният сърбин Боян Йоргачевич, а негови резерви са юношите на тима Александър Любенов и Димитър Шейтанов.
България U15 с реми срещу Косово

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки