Клубовете от В група искат по-точни параметри за тв правата

На проведена дискусия със Зоналния съвет към БФС бяха и обсъдени правилата за картотекиране и мерките за сигурност

Клубовете от В група искат по-точни параметри за тв правата

Представители на Зоналния съвет на Българския футболен съюз и представители на клубовете от югозападната "В" група проведоха работна среща в заседателната зала на столичен хотел.

 

Румян Вълков – президент на Аматьорската футболна лига, Павел Колев – зам. изпълнителен директор на БФС, Валентин Чакъров – председател на Зоналния съвет - София, Николай Младенов  - секретар на ЗС София,  Александър Шатровски – секретар на АФЛ, Кънчо Димитров – председател на Съдийската комисия на ЗС на БФС - София, Евгени Геров – секретар на Съдийската комисия на ЗС - София и Димитър Христов – отговорник за връзките с привържениците присъстваха на работното съвещание и обсъдиха с представителите на клубовете различни теми свързани с предстоящото начало на пролетния полусезон във "В" група. 

 

Бе направен анализ на изминалия есенен полусезон, като общото мнение бе, че той е преминал успешно, въпреки че завърши със 17 отбора след отпадането на „Локомотив“ София.

 

Представителите на Зоналния съвет разясниха на присъстващите правилата за картотекиране и ги запознаха с основните направления, по които футболната централа работи активно в момента.

 

Едно от тях е съдийството и планираното подмладяване в редиците на родните рефери, тъй като нашите съдии работят по международна конвенция на УЕФА, подписана от всички нейни страни членки и изпълняват стриктно заложените в нея изисквания. Все повече млади рефери ще получават шанс да ръководят срещи, а в бъдеще се планира и ангажирането на съдийски наблюдатели за двубоите от „В“ група.

 

Експертът за връзки с привържениците на Българския футболен съюз Димитър Христов наблегна на въпроса за сигурността, като даде пропоръки и насоки на представителите на клубовете за подобряване на комуникацията със запалянковците и борбата срещу расизма.

 

Не бе подмината и темата за телевизионните права, като след края на шампионата, ще бъде организирана среща между клубовете и телевизията, която държи правата за излъчване на срещите от „В“ група. Желанието на клубовете е договорните отношения да бъдат с по-точни параметри, които да бъдат взаимно изгодни както за отборите, така и за медиите.

 

На края на срещата всички участници получиха дискове с методически указания и видео материали за подготовката и развитието на младите футболисти, тема по която БФС и Зоналният съвет – София работят активно. На 16 февруари в комплекс „Царско село“ в София ще бъде организиран семинар за треньорите от школите на отборите в югозападната „В“ група. На него треньорите ще имат възможността да се запознаят с всички съвременни тенденции в подготовката на юношите.  Семинарът ще включва лекции и практически указания, като е предвидена и открита тренировка, която ще бъде водена от един от селекционерите на националните гарнитури.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки