Нападателите ще решат защитата на Левски

Стойчо Стоев вече формира нова двойка в центъра на отбраната, не така стоят нещата с фланговете

Нападателите ще решат защитата на Левски

Левски вече изигра четири от седемте си контроли на лагера в Турция. В тях сините все още нямат поражение -постигнаха 3 победи, направиха и едно равенство. След 15 дни им предстои първият официален пролетен двубой. На 21 февруари от 16:00 часа те излизат срещу Лудогорец в Разград. Среща, която може да се окаже и най-важната за пролетта. Защото след анулирането на резултатите на Литекс столичани са вече на 5 точки зад съперника. И ще са длъжни да гонят победата на всяка цена, за да съхранят надежди за титлата. Със сигурност Стойчо Стоев е по-изтръпнал от видяното по време на спаринга Лудогорец -Стяуа (3:0). Защото до момента при шампионите нещата вървят по ноти, което не може да се каже за Левски.

 

Сините все още са много далеч от понятието обигран отбор, отчасти и заради късното взимане на атакуващи футболисти. И трите оставащи контроли, първата от която е днес срещу чешкия Бърно, могат да не се окажат достатъчни за подреждането на липсващите парченца от пъзела. 

 

До момента в спарингите Левски показва добрите си черти от есенния дял на първенството. Отборът владее сигурно топката, трудно допуска опасности     пред собствената врата. Това е малко изненадващо, защото най-често ползваното от Стойчо Стоев защитно каре бе Сашо Александров - Александър Александров, Сърджан Лукин - Веселин Минев. Тоест, трима от четиримата бранители са различни от тези, които ползваше през есента. Само капитанът Минев запази позицията си. Максимилиан Карнер получи контузия, заради която участва само в две срещи, една от които срещу Свиленград (6:0). Почти сигурно австриецът ще започне като резерва пролетта, а в центъра на ариергарда ще си партнират новите Александър Александров и Сърджан Лукин. Двамата все още трябва да подобряват синхрона си. Прави впечатление, че румънецът по-често се ангажира с изнасянето на топката. А освен това ще е доста ценен с включването си в атака при статичните положения, които бяха силна страна на тима и през есента. Лукин вече реализира две попадения при такива ситуации. По десния бек до момента действа Сашо Александров -Алвеша, който започва втората си година на „Герена". Но от титуляр в контролите той може бързо да се превърне в резерва. И то не заради качествата си, а заради тези на новите попълнения Франсис Нар, Джъстин Менголо и Венцислав Христов...

 

До момента Стоев няма никакви дилеми за средата на полузащитата, където отново ще се доверява на Георги Костадинов и Джереми де Но-ойер, а нелоша опция е и Ми-гел Бедоя. На десния фланг в Турция играеше неизменно Роман Прохазка, а на левия франсис Нар и Божидар Краев. Сенегалецът бе изпробван и на върха на атаката, въпреки че бе взет за ляво крило. Тепърва най-отпред ще бъде тестван Джъстин Менголо, който е по-силен по десния фланг, а трябва да се приобщи и типичният таран Венцислав Христов. Ако адаптацията на последните двама премине успешно и те разкрият потенциала си, се очертава Левски да е с изцяло нова атака през пролетта. Което ще означава търсене на място за Прохазка и Краев.

 

Словакът може отново да бъде върнат като десен бек, въпреки че това не е любимата му позиция. Колкото до 18-годишния талант - към момента той е играчът на сините с най-висока котировка в чужбина. От тази гледна точка той трябва да бъде на терена. Но ако Нар се справя добре вляво, то Краев може да бъде местен до позицията на плей-мейкър, за която ще се борят още новото попълнение Мехди Бурабия и Мигел Бедоя. Изваждане на Божката от титулярния състав ще означава, че на терена като ляв бек ще трябва да се появява Мики Орачев заради правилото играч до 21 години да започва срещите...

 

Така че избистряният в досегашните спаринги състав тепърва ще търпи промени.

 

Такива определено трябва да настъпят и в играта на тима в предни позиции. Левски задържа и си подава умело топката дo 30-ия метър от противниковата врата. След това тимът няма ясна идея как да отбележи - острите флангови атаки са рядкост, както и извеждащите подавания зад гърба на съперникова-та отбрана - дежа вю от есента, когато редовното оправдание бе липса на качествен нападател.

 

В момента Стоев е в ситуацията на участник в култовото телевизионно предаване „Минута е много", който с досада чува прословутата реплика „Няма време". Той ще иска отговор от нападателите си час по-скоро - те трябва да му покажат, че може да разчита на тях и си заслужава да бъде разбъркан тимът. А специалистът ще трябва да е подготвен по всички питания още за първия пролетен кръг, до който остават две седмици.

 

Янаки Димитров, вестник "Тема спорт"

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки