Сензациите в пресата: Локо (Пд) иска тв парите напред

И още: "Никола Спасов умува за Манолов", "Нигериец не е сигурен за „Герена“, "Локо (Пд) иска тв парите напред", "Бразилци пратили оферта за Марселиньо"

Сензациите в пресата: Локо (Пд) иска тв парите напред

Сензациите в българските спортни издания от днес, събота, 6-и февруари 2016 година:

 

"Меридиан мач": Локо (Пд) иска тв парите напред

 

Шефът на Локо (Пд) Христо Крушарски е поискал авансово да му бъдат платени парите за тв правата по третия транш, научи „Меридиан Мач". Сумата трябва да бъде преведена от „футбол Про Медиа" - компанията, която държи правата, след края на сезона. Тази сума се формира на базата на класирането на отборите и предвид очакваното 6-8 място, „смърфовете" трябва да получат около 130 000 - 140 000 лева. До момента отборите са получили парите си по първите два транша. Главният акционер във „Футбол Про Медиа" Кирил Домусчиев неведнъж е показвал, че реагира с разбиране на нуждите на клубовете и ги е подпомагал преди падежната дата. Крушарски се нуждаел от парите, за да се разплати с играчите преди началото на пролетния полусезон.


"Меридиан мач": Бразилци пратили оферта за Марселиньо

 

Елитен бразилски клуб иска да привлече звездата на Лудогорец Марселиньо. Името на въпросния отбор се пази в тайна, но се знае, че става дума за един от големите тимове в Страната на кафето. Предложението е било отлично подплатено, но самият играч няма никакво намерение да напуска Разград.

 

От своето идване през 2011 година, Марселиньо е сред най-силните футбоблисти в състава на "орлите", като е с основен принос за четирите поредни титли, както и силните мачове в Лига Европа и Шампионската лига. Той е рекордьор по мачове и голове за Лудогорец в "А" група.

 

Въпреки че през тази година Марселиньо ще навърши 32 години, интересът към него не секва. Все още се помнят солидните оферти, дошли за техничаря от Китай, Русия и арабските страни. Всички те обаче бяха отпратени, тъй като бразилецът е от изключителна важноста за играта на шампионите.

 

Бразилски клуб вече е купувал футболист от "А" група. Става дума за Васко да Гама, който привлече аса на Локомотив (Пловдив) Даксон да Силва през 2012 година.

 

"Тема спорт": Никола Спасов умува за Манолов

 

Нападателят   Мирослав Манолов може да се завърне в Черно  море,  разбра  "Тема Спорт". Старши треньорът на варненци Никола Спасов е обсъдил възможността с ръководството на клуба. В момента Манолов е свободен агент, след като в началото на януари бе освободен от румънския Търгу Муреш. През есента той записа 13 мача, в които вкара 1 гол за първенство и купа. През пролетта на миналата година пък се отчете с 18 срещи и отново 1 попадение. Това се е оказало недостатъчно за спортно-техническия щаб, начело със старши треньора Петре Григораш.

 

Манолов премина в Търгу Муреш преди малко повече от година, след като договорът му с Черно море изтече.

 

"7 дни спорт": Нигериец не е сигурен за „Герена

 

В лагера на Левски чакат още един нов нападател след Венцислав Христов. Както вече стана ясно, това е 20-годишен нигерийски талант, който има и доста голове зад гърба си. По информация на "7 дни спорт" нищо около мистичния нигериец не е сигурно. От лагера на "сините" пазят умело името на играча с идеята някой да не го "открадне", както се случи с други футболисти. Нападателят все още не е дал своето да за трансфер при 26-кратните шампиони. На треньора Стойчо Стоев привличането на нов таран не му е вече кошмар, защото се сдобиха с Венци Христов. Освен това Стоев може да ползва на тази позиция Франсис Нар и Джъстин Менголо.

Последният се очаква днес да направи неофициален дебют с фланелката на Левски. Следобед "сините" се изправят срещу чешкия Бърно.

 

"7 дни спорт": Лудогорец не може да изгони Чворович

 

Лудогорец прави всичко възможно, за да се раздели с вратаря Иван Чворович, но не може. Сръбският страж, който има един мач за националния отбор на България, тотално изпадна от зара през този сезон и няма нито един официален мач за шампионите от 10 месеца. За последно Чворович пази в началото на април в 1/4-финал за Купата на България срещу Литекс. В мача в Ловеч той се контузи преди почивката и от тогава не е играл за разградчани.


През лятото шампионите направиха опит да се разделят с футболиста, но не успяха, след като не се намери купувач на 30-годишния страж.


Неговият договор е дългосрочен и Чворович няма намерение да си тръгва от Разград, при положение че не знае дали може да си намери нов отбор. От началото на сезона той влезе само веднъж в групата, като това се случи при визитата на Монтана (0:0).


В същото време анонсираният трансфер на румънеца Валерика Гаман в Лудогорец може и да не се осъществи. Въпреки изтичащия му договор, от Астра нямат никакво намерение да продават капитана си. Разградчани обаче искат на всяка цена да вземат нов защитник. Шампионите са готови да посрещнат всякакви финансови изисквания на румънския национал. По информация на "7 дни спорт" обаче е напълно възможно нов бранител да не дойде до края на зимния трансферен прозорец.

 

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки