Русия е пред изненадваща загуба за Фед къп

Франция и Италия завършиха 1:1 след първия ден на двубоя

Русия е пред изненадваща загуба за Фед къп

Четирикратният шампион и миналогодишен финалист Русия е изправен пред сензационна елиминация още в първия кръг на Световната група на "Фед Къп", неофициално световно отборно първенство по тенис.

Възпитаничките на Анастасия Мискина изостават с 0:2 победи срещу Холандия в Москва и са само на една загуба от отпадане. Въпреки че беше обявено, че Мария Шарапова ще играе само на двойки, рускините бяха считани за абсолютни фаворитки, след като никога не са губили от съперника в турнира, а в състава на Холандия няма тенисистка от топ 100 на световната ранглиста. Домакините бяха шокирани още на старта на двубоя, след като 31-ата в света Екатерина Макарова загуби от намиращата се със 75 места по-назад в класацията на УТА Кики Бертенс с 3:6, 4:6.

Изненадата стана още по-голяма след втория сингъл, в който двукратната шампионка от турнирите от Големия шлем Светлана Кузнецова претърпя поражение от 141-ата в света Рихел Хогенкамп с 6:7(4), 7:5, 8:10 в най-дългия мач в историята на турнира, продължил точно 4 часа. Защитаващият титлата си Чехия стигна до 1:1 при гостуването си на Румъния. Звездата на домакините и трета в световната ранглиста Симона Халеп неочаквано загуби от Каролина Плишкова в първия сингъл със 7:6(4), 4:6, 2:6, но Моника Никулеску изравни след не по-малко изненадващ успех над първата ракета на съперника Петра Квитова с 6:3, 6:4.

Финалистът от 2014 година Германия и Швейцария също стигнаха до размяна на победи в първия ден от двубоя в Лайпциг.Белинда Бенчич даде преднина на гостенките след 6:3, 6:4 над Андреа Петкович, но новата шампионка от Откритото първенство на Австралия и номер 2 в класацията на УТА Ангелик Кербер изравни за Бундестима след убедително 6:1, 6:3 над Тимеа Бачински.

Франция и Италия завършиха 1:1 след първия ден на двубоя в Марсилия. Камила Джорджи даде аванс на "Скуадрата" след 1:6, 6:4, 6:1 над Кристина Младенович, но Каролин Гарсия се справи със Сара Ерани с 6:3, 7:5, за да изравни.

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки