Сензациите в пресата: ЦСКА чака поне още един нов преди мача с Дунав

Освободен от Левски в Пирин, Илия Миланов още е без отбор, Славия иска халф от Украйна и още...

Сензациите в пресата: ЦСКА чака поне още един нов преди мача с Дунав

Сензациите в пресата днес, неделя, 07.02.2016 година:

"Тема Спорт": ЦСКА чака поне още един нов преди мача с Дунав

ЦСКА очаква поне още един нов играч преди контролата с Дунав Русе на 14 февруари (неделя) в Борисовата градина. Армейците водят преговори с няколко набелязани футболисти и ще се опитат да постигнат споразумение с тях в рамките на следващата седмица. Така преди двубоя с Дунав червените се надяват да са привлекли поне един нов играч. До този момент през зимата в ЦСКА дойде единствено централният защитник Николай Дичев (23 г.) от Банско, за когото е взето под внимание мнението на бившия вече треньорски щаб на втородивизионния тим начело с Александър Томаш. Армейците търсят още единфутболист на същия пост, след като загубиха до края на сезона и таланта Валентин Антов освен Александър Бранеков. Червените също така биха взели краен бранител, вътрешен халф или крило. Сезонът във В група се подновява на 21 февруари (неделя), а съперникът на 1/2-финалите за Купата на България ще бъде научен на 16 февруари (вторник).

"Тема Спорт": Илия Миланов още е без отбор

Бившият защитник на Аитекс Илия Миланов продължава да е без отбор, разбра "Тема Спорт". Наскоро той е бил предложен на два клуба от чужбина, но в крайна сметка те са се отказали да го привлекат. Основната причина е неясният му статут. Както е известно, той избяга от Ловеч, като плати три заплати и разтрогна. Оранжевите обаче заявиха, че ще си търсят правата по съдебен път. Така вече повече от месец Миланов все още няма тим, като не води и подготовка с никой. През есента бранителят записа само 5 мача за втория отбор в Б група. Той отдавна бе загубил доверието на наставниците в Литекс. Последният му двубой за мъжкия тим е от пролетта на миналия сезон. Не е изключено заради статута си Миланов да не играе до края на първенството. От Ловеч вече се заканиха, че искат да спрат правата му. Варианти пред него у нас бяха Черно море, Ботев Пловдив и Славия. Засега единственото сигурно около централния защитник е, че е без отбор.

„24 часа”: Славия иска халф от Украйна

„Славия” може да осъществи още един входящ трансфер. „Белите“ ще пробват да привлекат атакуващия украински халф Дмитро Билоног, който в момента се състезава за „Урал“ (Екатеринбург). 20-годишният полузащитник бе сочен допреди време за един от най-големите украински таланти, но кариерата му не се развива добре в последно време. След като блестеше в юношеските формации на „Шахтьор“ (Донецк) и тренираше с първия отбор, той в крайна сметка през лятото премина в руския „Урал“, където така и не успя да се наложи. Новият старши треньор на „белите“ Александър Тарханов е добре запознат с качеството на младежкия национал на Украйна и смята, че той може да му свърши добра работа. Специалистът ще се опита да използва контактите си в своя бивш отбор, за да уреди привличането на таланта, който има само 7 минути през този сезон и явно не е нужен на „Урал“.

„24 часа”: Освободен от Левски в Пирин
Освободеният от „Левски“ централен нападател Санти Нгом може да подсили „Пирин“. Именно при „орлетата“ бяха първите проби у нас през есента на 22-годишния френски та-ран, излязъл от школата на „Льо Ман“. Старши треньорът на тима от Благоевград Наджи Шенсой нееднократно е заявявал, че иска да намери алтернатива на Мартин Тошев за върха на атаката. Слухове пращат Нгом и във втородивизионния „Локомотив“ (Мездра). В неделя е петата контрола на „Пирин“ в Алания срещу грузинския „Сабуртало“. Очаква се за сефте да рита и бившият национал Маркиньос, който от дълго време лекуваше травма. Последната проверка на благоевградчани в Турция е на 10 февруари срещу казахстанския „Окжетпес“.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки