Карло Янка с първа победа в кариерата си в супергигански слалом

Второ място зае Кристоф Инерхофер от Италия

Карло Янка с първа победа в кариерата си в супергигански слалом

Швейцарецът Карло Янка стана победител в супергигантския слалом в южнокорейския зимен център Чонсон, етап от Световната купа по ски алпийски дисциплини. 29-годишният Янка бе най-бърз с време 1 минута 26,16 секунди.

Второ място зае Кристоф Инерхофер от Италия - 1.26,98, трети е австриецът Винсент Крихмайер (1.27,22).

С това състезание приключи етапът в Чонсон, който през 2018 година ще бъде домакин на състезанията по алпийски ски от Зимните олимпийски игри. Вчерашното спускане в южнокорейския курорт бе спечелено от норвежеца Киетил Янсруд.

Днешната победа на Янка е първа през настоящия сезон за представител на Швейцария, а за самия Карло е първа в кариерата му в Супер-Г Водачът в генералното класиране Марсел Хиршер, който доскоро страдаше от простудно заболяване, финишира седми и прибави 36 точки, с които увеличи преднината си пред норвежеца Хенрик Кристоферсен. Следващият етап от Световната купа ще се проведе в японския ски курорт Наеба на 13 и 14 февруари. Хиршер има 1005 точки, а най-близкият му преследвач Кристоферсен е с 871. Както е известно, Аксел Лунд Свиндал (916) повече няма да се състезава този сезон заради травма.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки