В Катар обмислят специални съдилища за пияните фенове на Мондиал 2022

В страната е забранена употребата на алкохол на публични места

В Катар обмислят специални съдилища за пияните фенове на Мондиал 2022

Катар може да създаде специални съдилища по време на Световното първенство по футбол през 2022 година, за да се справи "по-бързо и много внимателно" с феновете, които консумират алкохол и така нарушават закона в консервативната мюсюлманска държава, предава агенция Ройтерс.

В Катар е забранена употребата на алкохол на публични места, а по време на Мондиал 2022 ще има специално места за феновете, където това ще бъде позволено.

Според местното законодателство употребата на алкохол на обществени места се наказва доста тежко, включително и с лишаване от свобода. Създаването на "експресни съдилища" ще позволи по-леки и бързи наказания за пияните фенове.

Мондиал 2022 в Катар ще се проведе от 21 ноември до 18 декември. По време на световното първенство през 2010 година в Южна Африка бяха създадени 56 специални съдилища за ускоряване на разглеждането на случаи, свързани с нарушение на законите от страна на чуждестранните фенове.

През 2014-а година на Мондиала в Бразилия първоначално властите отказаха да се продава алкохол по време на мачовете, но в крайна сметка отстъпиха след натиск от страна на ФИФА.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки