Сензациите в пресата: Янев бесен от лагера в Гърция

И още: "Куриоз - от Левски питат Лавал за възрастта на новия"

Сензациите в пресата: Янев бесен от лагера в Гърция

Сензациите в българските спортни издания от днес, вторник, 9-и февруари 2016 година:


"Меридиан мач": Янев бесен от лагера в Гърция

 

Треньорът на ЦСКА Христо Янев е останал сериозно разочарован от проваления лагер на тима в Гърция, научи „Меридиан Мач". Младият специалист трудно е преглътнал факта, че е получил точно обратното на това, което си пожела в началото на зимната подготовка. Янев поиска хубави терени, на които да се готви отборът му, сериозни съперници, срещу които може да прецени нивото на тима, и селекция, която да осигури по-голяма конкуренция на няколко ключови поста. За сметка на това ЦСКА бе пратен в Северна Гърция, където трябваше да се подготвя на опустошени игрища.

 

В най-важния момент от лагера „армейците" се разминаха с последния си съперник, а преди това играха срещу резерви и юно ши в мачовете, сре щу които основното бе да си пазят краката.

 

До момента „червените" са привлекли единствено защитника Николай Дичев от Банско, на когото ще му трябва и повече време за адаптация Янев не се уморява да повтаря, че чака поне двама футболисти от „А" група, за да вдигне нивото на „червените", но в същото време клубът е получил няколко отказа, а останалите отбори са окомплектовани. Надеждите на "Армията" са свързани само с пристигане на играчи от Литекс, които продължават да се готовят под ръководството на Любослав Пенев. 

 

"Меридиан мач": Куриоз - от Левски питат Лавал за възрастта на новия

 

Пред куриозна ситуация са изправени шефовете на Левски заради неяснотата около рождената дата на гласения за нов нападател Бабатунде Аденидже. По лична карта той е на 20 г., но в интернет продължават да излизат и други рождени дати и години. Ако от Левски решат да проверят каква е истината, то ще трябва да се обърнат към Нигерийския футболен съюз. 

 

Там има специална комисия за удостоверяване на възрастта, която се оглавява от…Гарба Лавал. Любопитното е, че с неговото име се свързва един от най-заплетените казуси в историята на Левски относно реалната възраст на футболист от Черния континент. Лавал пристигна на "Герена" през 2002 г. Той се представи за 28-годишен, но мълвата гласеше, че гони 40-те.  Той игра малко, но показа сериозна класа, което показа колко качествени са нигерийските попълнения на "Георги Аспарухов".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки