Менголо: Дойдох да стана шампион с Левски, имам 22-ма братя и сестри (ВИДЕО)

"Много е важно да бием Лудогорец, ако всичко върви по план, ще съм готов за този мач"

Менголо: Дойдох да стана шампион с Левски, имам 22-ма братя и сестри (ВИДЕО)

Новото камерунско попълнение на Левски Джъстин Менголо обяви своите амбиции в синия клуб и разказа интересни подробности за семейството си в интервю за клубната телевизия.

„Имам приятел, който е играл в българското първенство и бях говорил с него. Знам, че от Левски са ме искали няколко пъти, още преди две години, но все не можехме да стигнем до споразумение заради трансферните условия на стария ми клуб. Левски е голям клуб и се радвам, че съм тук. Ако някой клуб има интерес към мен, се интересувам от играта на клуба. Гледах няколко мача на Левски, говорих с хора от клуба и всичко е наред. Научих много неща за феновете на Левски. Добре е, когато един клуб има много фенове и те го подкрепят мощно. Това е важно за отбора, помага на играчите в битката на терена. Амбициите ми са да стана шампион и да помогна на Левски да печели трофеи, да направим и добри мачове в Европа”, заяви Менголов пред Левски ТВ.

Той се надява да е напълно готов за подновяването на А група и важното гостуване на Лудогорец.

„Ако всичко върви по план, ще съм готов за началото на шампионата (в А група). Този мач (с Лудогорец) е много важен за Левски. Подготвяме се здраво за него, феновете го чакат с нетърпение. Ще бъде здрава битка и ще се борим докрай. Мачът е един от най-значимите за сезона. Много е важно да спечелим този мач”.

Менголо разказа, че е роден в столицата на Камерун и има общо 22-ма братя и сестри.

„Роден съм в Африка, в Камерун, в столицата Яунде. Това е много голям град, там е моето семейство и повечето от роднините ми живеят там. Имам 22-ма братя и сестри, в Африка това е нормално. Баща ми е играл за националния отбор на Камерун, дядо ми е играл във Франция за Лион. Един от по-малките ми братя рита за младежкия отбор на Камерун. Имах нормален живот там. Животът в Африка не е лесен, но съм роден там и за мен Камерун е прекрасна страна. От малък обичам футбола заради баща ми и дядо ми. За мен животът е само футбол още от 2-годишен, това е моят живот. Във футбола най-добрият ми спомен е един мач от първа дивизия на Камерун. Моята майка не харесваше, че съм футболист, но тогава дойде да ме гледа за първи път. До 15-ата минута моят отбор губеше с 0:2, аз вкарах три гола и победихме с 3:2. Това беше много важен момент за мен и тя беше много щастлива. След този мач майка ми се превърна в най-големият ми фен. Поздрави ме, гордееше се. За мен е много важно какво мислят майка ми и баща ми за моята кариера. Те трябва да се гордеят с мен и това ми дава сили”, сподели атакуващият футболист.

„За мен един футболист трябва да е добър професионалист, да играе за отбора и да се раздава на терена. Искам един ден да играя в голямо първенство и да стана шампион. От 5 месеца не бях играл и тренирал, играх за последно за националния отбор, след това имах сериозни проблеми със стария ми клуб, въпреки че имах нови оферти. Досега всичко се нарежда и постепенно ще вляза във форма”.

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки