Барса счупи рекорд на Гуардиола в протоколния реванш с Валенсия (ВИДЕО)

19-годишен камерунец изравни в края за 1:1 на "Местая", Барса записа 29-и пореден мач без загуба във всички турнири

Барса счупи рекорд на Гуардиола в протоколния реванш с Валенсия (ВИДЕО)

Барселона на Луис Енрике счупи още един рекорд от времето на Пеп Гуардиола и записа 29-и пореден мач без поражение след 1:1 на „Местая” срещу Валенсия в протоколния реванш от четвъртфиналите за Купата на краля. Барса размаза съперника със 7:0 в първия мач, а днес резервата Вилфрид Каптум донесе реми на каталунците с късен гол за общ резултат 8:1. Досегашният клубен рекорд на Барса бе 28 последователни мача без загуба във всички турнири от 2011 година.

На финала Барселона на 99% ще играе срещу Севиля, който води с 4:0 срещу Селта след първия мач. За "блаугранас" това ще бъде 38-мо участие в мача за трофея.

Тази вечер Луис Енрике направи 9 промени в своя състав. Звездното нападателно трио Меси, Суарес, Неймар въобще на беше в групата за мача, а единствено Ракитич и Серхи Роберто бяха сред 11-те от тези, които трудно надвиха Леванте с 2:0 в Примера в неделя.

„Местая” бе полупразен заради трагичното представяне на Валенсия под ръководството на Гари Невил и напълно убитата интрига в този реванш. Това доведе мача до едно странно състояние на нещо средно между официален мач и открита тренировка.

Сандро Рамирес стреля над вратата в началото след хубав пас на Мунир Ел Хадади.

Барса разиграваше по-добре от съперника и с резервите си. „Прилепите” също разчитаха на млади кадри и 17-годишният Фран Вилалба направи чудесен рейд с топка в крака, но имаше малшанс и при удара му кълбото само облиза напречната греда.

Ракитич най-често стреляше за гостите, но все не можеше да настрои мерника.

В 39-ата минута Гая пусна дълъг пас напред, който свали каталунската защита неподготвена, Негредо се откъсна сам срещу вратаря, Тер Щеген блокира първия му удар, но топката се върна в тялото на Негредо, който от втори опит нямаше как да сбърка на празна врата за 1:0.

Санти Мина направи пропуск за „прилепите” в началото на втората част, а Алейш Видал се размина с тежка травма след много лошо огъване на крака и продължи да играе.

Неточните удари на Ракитич продължиха, а Тер Щеген направи забележително спасяване и успя да извади изстрел на Данило от пряк свободен удар изпод гредата в горния десен ъгъл.

Луис Енрике набързо направи трите си смени между 76-ата и 82-ата минута и пусна Дъглас, Камара и Каптум на местата на Адриано, Ракитич и Сандро Рамирес.

Смените на Енрике му се отблагодариха по най-добрия начин и точно тримата влезли от пейката изработиха изравнителен гол. Хуан Камара получи пас, нахлу по лявото крило и върна в наказателното поле за Вилфрид Каптум, а 19-годишният камерунец изравни с десния крак в десния ъгъл за 1:1. Каптум бе на терена само от две минути преди да отбележи.

Срещата завърши наравно и ще се запомни главно с подобрения рекорд от ерата на Гуардиола през 2011 година след 29-ия мач без загуба за Барса.

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки