Златан малтретира "хлапетата" и прати ПСЖ на четвъртфинал (ВИДЕО)

Лион издържа едно полувреме, но после ПСЖ вкара три гола и удари греда, 32 гола за Златан в 31 мача

Златан малтретира "хлапетата" и прати ПСЖ на четвъртфинал (ВИДЕО)

Два гола на Златан Ибрахимович и още един на Адриен Рабио сломиха Лион през втората част и ПСЖ спечели с 3:0 осминафинала за Купата на Франция. Това бе 16-а поредна победа за ПСЖ във всички турнири, а Златан има 32 гола в последните си 31 мача, въпреки че е на 34 години.

„Хлапетата” се бранеха много добре в Париж през първата част, макар да не правеха нищо в атака и Салваторе Сиригу беше само зрител.

Вратарят Антони Лопес почти подари гол на Златан с необмислено излизане и лошо изчистване, но Жале поправи грешката му и изчисти с глава.

Единсон Кавани изпусна най-чистото положение през първата част в 33-ата минута, когато най-добрият до почивката Лукас Моура размина двама защитници и изведе уругваеца сам срещу вратаря, но той би покрай далечната греда.

Стамбули и Ибрахимович стреляха неточно в началото на втората част, но крепостта на Лион рухна в 62-ата минута. Лукас Моура подмина Жале на фланга и центрира чудесно, а Ибрахимович вкара с гърди на празна врата по креативен начин за 1:0.

Само 5 минути по-късно домакините разпиляха съперника с отлична комбинация, а Златан засече центрирането на Серж Орие в далечния ъгъл за 2:0 с втория си гол.

В 70ата минута Ибра отстъпи място на Ди Мария, след като вече бе решил мача.

Четвърт час преди края Адриен Рабио засече центриране на Максуел за 3:0 и въпреки че бе в засада, такава не бе маркирана.

Лукас Моура можеше също да се разпише, но нацели гредата в 80-ата минута.

За четвъртфиналите се класираха още Аячо, Гранвил, Сошо, Лориен, Сент Етиен и Нант.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки