ЦСКА разпиля Дунав (Русе) в последната си контрола (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Червените” вкараха 6 на първенеца в Б група, сбогуваха се с Туньо

ЦСКА разпиля Дунав (Русе) в последната си контрола (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА завърши контролите си с гръмка победа над Дунав (Русе). Първенецът в Югозападната В група отнесе с 6:0 лидера в Б група на стадион „Българска армия” в двубой, в който бяха показани 3 червени картона – един за домакините и 2 за „драконите”, но въпреки това съперниците завършиха с 11 души.

 

Срещата започна с минута мълчание в памет на легендарния бранител Трифон Иванов, който почина на 13-и февруари.

 

 

„Червените” изцяло доминира през първата част. Футболистите на треньора Христо Янев създадоха всичко по-интересно и опасно, докато гостите от Русе не успяха да затруднят Стоян Колев нито един път за първите 45 минути. Първата голова възможност за ЦСКА се откри в още в третата минута, когато Преслав Йорданов центрира успоредно на голлинията към Момчил Цветанов, но той не успя да засече.

   

Резултатът бе открит в 14-ата минута. Тогава Борис Галчев центрира от ъглов, Преслав Йорданов отклони към Станислав Маламов към далечната греда и той от 2-3 метра се разписа с глава.

 

В 24-ата минута „армейците” можеха да удвоят преднината си. Преслав Йорданов бе изведен много добре, нападателят излезе сам срещу вратаря Луков и се опита да го прехвърли технично, но стражът на „драконите” се намеси стабилно.

 

В края на частта страстите взеха връх и Кирил Динчев и Атанас Атанасов бяха изгонени с директни червени картони. Атанасов направи грубо нарушение срещу Цветанов и футболистът с номер 3 тръгна до търси сметка от футболиста на Дунав. Въпреки това двата отбора продължиха двубоя с 11 души.

 

  

Малко след подновяването на играта отборът от Русе получи още един червен картон. Мирослав Будинов удари без топката Божидар Чорбаджийски и съдията моментално го изгони. На негово място също влезе нов играч.

 

Като цяло и през второто полувреме ЦСКА не отстъпи инициативата в нито един момент. „Червените” продължиха да играят уверено и спокойно и това даде своя резултат. Те вкараха още 5 гола. Вратарят Стоян Колев отстъпи мястото си на младия Анатолий Господинов, но и той нямаше почти никаква работа – действията се развиваха предимно в половината на Дунав.

 

 

За 2:0 бе точен Момчил Цветанов, който бе изведен сам срещу вратаря в 55-ата минута. Четири минути след това влезлият като резерва Николай Цветков направи преднината на „червените” класическа. В 67-ата минута Петър Витанов също добави името си сред голмайсторите, след като направи добавка. Галчев изпълни майсторски пряк свободен удар, топката се отби от напречната греда и попадна право в краката на юношата на тима. Окончателният удар ЦСКА нанесе в рамките на 1 минути между 71-ата и 72-ата. Точно тогава бяха Цветков и Александър Александров.

 

Първия си точен удар гостите нанесоха в 85-ата минута, но Господинов бе на мястото си и спаси.  


  90' Край на двубоя! ЦСКА победи с 6:0!

 

 85' Първи точен удар на Дунав. Господинов обаче бе на мястото си и спаси. 

 

 74' Галчев се опита да прехвърли вратаря на Дунав с хубав удар, но прати над напречната греда. 

 

 71' и 72' Два гола за ЦСКА в рамките на минута! Александър Александров направи 5:0, а Николай Цветков се разписа за 6:0.

 

 67' Гоол за ЦСКА. Галчев стреля силно от пряк свободен удар, топката се отби от напречната греда и попадна право в краката на Витанов, който на празна врата се разписа. 

 

  64' Головодов влизе в игра. Друг голмайстор напусна - Станислав Маламов. 

 

 62' Жалт картон за Маламов. 

 

 59' Гоол за ЦСКА!  Маламов пусна остро подаване в наказателното поле, там защитник не успя да изчисти и подари топката на Цветков, който с удар от движение направи 3:0. 

 

  58' Александър Александров влезе в игра на мястото на Момчил Цветанов. 

 

 55' Гоол за ЦСКА! Момчил Цветанов бе намерен много добре, защитата на Дунав не действа много адекватно в ситуацията, халфът излезе сам срещу вратар с мощен удар разстреля Луков. 

 

 53' Самир Аясс сяда на пейката, а на негово място влиза Петър Витанов.

 

 50' Николай Цветков отправи страхотен удар, с който се опита да прехвърли вратаря от дистанция, но Луков се намеси и изби точно под напречната греда. 

 

 48' Будинов също получава червен картон, защото удари без топка Чорбаджийски. На негово място влезе Йордан Димитров. 

 

 46' Стоян Колев и Виктор Райчев също са сменени. Анатолий Господинов и Николай Цветков влязоха на тяхно място. 

 

 46' Двата отбора ще продължат двубоя с по 11 души. На мястото на изгонения Динчев влезе Милен Кикарин. 

 

 46' Начало на второто полувреме. 

 

 45' Край на първото полувреме. 

 

 Два чевени картона на Атанасов и Динчев след спречкване край страничната линия. За малко не се стигна до бой. 

 

41' Момчил Цветанов изпълни прекия свободен удар, като прати топката в долния десен ъгъл, но Луков отрази. 

 

 41' Ковачев получава жълт картон, след като фаулира Галчев на границата на наказателното поле. 

 

 33' Момчил Цветанов бе намерен много добре, бързоногият футболист напредна и навлезе в наказателното поле, но там Петков направи шпагат и му изи топката. Много стабилна намеса в защита. 

 

 31' Жълт картон за Чорбаджийски, който фаулира отзад Будинов. 

 

29' ЦСКА изляцо доминира над съперника си. Гостите от Русе трудно организират опасни положения. 

 

 24' Преслав Йорданов бе много добре изведен, нападателят излезе сам срещу вратаря и се опита да го прехвърли, но Луков се намеси вещо и спаси. 

 

16' Силен удар на Преслав Йорданов, но Луков се намеси стабилно и улови. 

 

 14' Гоол за ЦСКА! Галчев центрира от корнер, Преслав Йорданов отклони към Маламов към далечната греда и той от 2-3 метра с глава не сгреши. 

 

  9' Жълт картон за Чакълов, който извърши много грубо нарушение близо до корнера в полето на ЦСКА. Това събуди гневни реакции от трибуните. 

 

 3' Преслав Йорданов прати успореден на голлинията пас към Момчил Цветанов, но халфът не успя да се възполва от добрата възможност. 

 

Неповече от 1000 души има на "Българска армия".  Сектор Г е почти празен. Феновете заемат местата си и след първия съдийски сигнал. 

 

  14:04 ч. Начало на мача. 

 

 Срещата започна с минута мълчание в памет на легендарния бранител Трифон Иванов.  Всички по трибуните станаха на крака и с ръкопляскания почетоха паметта на Туньо. 

 

 Отборът на ЦСКА ще играе с черни екипи. Само вратарят Колев е с червен. 

 


 

Състави на двата отбора:

 

ЦСКА: Стоян Колев, Кирил Динчев, Божидар Чорбаджийски, Момчил Цветанов, Борис Галчев - к, Преслав Йорданов, Йордан Йорданов, Самир Аясс, Станислав Маламов, Виктор Райчер, Ангел Грънчов

 

Резерви: Анатолий Господинов, Ниолай Дичев, Александър Александров, Павел Головодов, Петър Витанов, Милане Кикарин, Николай Цветков, Васил Попов

 

Старши треньор: Христо Янев

 

Дунав: Мартин Луков, Марио Петков, Мартин Ковачев, Петър Патев, Атанас Атанасов, Деян Димов –к, Ивайло Раденцов, Юлиян Ненов, Антон Огнянов, Георги Чакълов, Мирослав Будинов

 

Резерви: Радосвет Христов, Ангел Здравчев, Йордан Димитров, Николай Колев, Слави Читаков

 

Старши треньор: Веселин Великов

 

Съдия: Георги Кънчев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки