19-годишните юноши на Славия завърши 2:2 с Рилски спортист

Треньорът Семерджиев търси противник за още една контрола другата седмица

19-годишните юноши на Славия завърши 2:2 с Рилски спортист

Юношите (старша възраст) на Славия завършиха 2:2 (0:1) с мъжкия тим на Рилски спортист (Самоков), състезаващ се във "В" група. И в този мач треньорът на белите таланти Ивайло Семерджиев не можеше да разчита на взетите с мъжете, а групата му разполагаше само с три резерви. Така той заложи основно на момчета от набор 1998, като има и доста от по-малките - 1999.

 

Гостите от Самоков пък разчитат на няколко славни ветерани, наближаващи или преминали 40-те години, но и на доста момчета от местната школа. Като титуляри за Рилецо започнаха Красимир Гьорев на вратата, Росен Пътников в защитата, в средата на терена Васил Киров и на Иван Гемеджиев в атаката. През втората част се появи и Николай Бойчев, също с опит в А група.

 

Още в 8-ата минута Иван Гемеджиев откри резултата, след като остана сам срещу 16-годишния вратар Мартин Величков. Пет минути след началото на втората част резервата Спас Спасов удвои. В 60-ата минута Славия върна един гол чрез Богослав Тодоров, който изравни с чудесен плътен удар от 20 метра. Крайното 2:2 оформи защитникът Петко Христов, който се разписа с глава след центриране от дясно от корнер.

 

"Доволен съм от старанието на момчетата, както и от желанието им да изпълняват задачите, които си поставяме на тренировките. Все още е загадка за мене как ще стане адаптацията ни с момчетата, които са с мъжете, но вярвам в бързото стиковане на тима, обясни за БТА старши треньорът на 19-годишните на Славия Ивайло Семерджиев. Той похвали и юношеският национал Ангел Максимов, който игра 70 минути при завръщането си след контузия, извадила го от терена за месец.

 

"Задачите ни тази зима бяха основно изграждането на навици, подобряване на бързината на действие и бързината на мисълта в ситуации под напрежение. Именно затова заложихме на мачове само с мъжки отбори от В група. Сега търсим още един противник за последната ни възможна дата преди старта на Елитната юношеска група до 19 години, добави Семерджиев.

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Венци Стефанов: Как да съм доволен? Изравниха ни в самия край!

Президентът на Славия не бе никак доволен

Загорчич: Доволен съм от играта и момчетата, макар че не победихме

Треньорът на Славия изрази задоволството си от представянето срещу Ботев (Пловдив)

Славия без Томбак и Добрев за мача с ЦСКА 1948

И двамата имат проблеми

Официално: Славия обяви привличането одобрения след проби Николай Христов

Българинът си спечели трансфер при "белите"

Венци Стефанов: Няма да спираме Вуцов при добра оферта

"Смятам, че има феърплей в първенството", обяви босът на Славия

Носител на Купата с Левски влиза в щаба на Загорчич

Михайло Шейкероски вече е в София

Славия си набеляза вратаря на Марек при продажба на Вуцов

Младият страж има впечатляващите 13 "сухи" мрежи през сезона във Втора лига

Славия си връща дуо от ЦСКА 1948 през зимата

Ради Кирилов и Емил Виячки ще акостират вероятно отново при "белите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки