Увеличиха двойно парите за изпадащите в Серия А

Увеличение ще има и за отборите в челото

Увеличиха двойно парите за изпадащите в Серия А

В Серия А взеха решение да удвоят парите за изпадащите отбори този сезон. Представители на всички клубове в калчото се срещнаха в петък, за да обсъдят въпроса.

Общата сума, която трите изпадащи отбора този сезон ще вземат се покачва от 30 на 60 млн. евро. Само Киево и Палермо гласуваха против това предложение.

Беше договорено, че отбор, който е прекарал три от последните четири години в Серия А преди да изпадне ще вземе 25 млн. евро, което важи в случая на Верона.

Отбор, който е бил част от елита в два от последните три сезона преди да изпадне ще взима 15 млн. евро, а отбори като Карпи и Фрозиноне ще получават по 10 млн. евро, ако изпаднат веднага след влизането си в елита.

В случай че и трите изпадащи отбора са били в елита в три от последните четири сезона, общата сума ще бъде 60 млн. евро – по 20 млн. за всеки.

Споразумението е компромис, защото Ювентус, Милан, Интер, Рома, Наполи и Фиорентина искаха по-високи възнаграждения за отборите в първата половина на таблицата. От друга страна, по-слабите отбори искаха повече пари за изпадащите. Още не е ясно с колко се увеличават парите за тимовете в челото, но такова увеличение ще има.

Клубовете в Серия А си разпределят около 1 млрд. евро от телевизионни права.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки