СНИМКИ: Бдин победи минимално Чавдар (Етрополе)

Мача бе отворен и двата отбора създадоха положения за гол

СНИМКИ: Бдин победи минимално Чавдар (Етрополе)

Бдин Видин записа поредна победа отново с 1-0 и отново с познатия голмайстор – Владислав Мирчев. Голмайстора на видинчани донесе победата в 4 минута с гол с глава след ъглов удар. Мача с Чавдар бе отворен и двата отбора създадоха положения за гол, но по-опитните играчи на домакините заслужено взеха трите точки. В 4 минута Тимонов центрира от ъглов удар на втора греда и Мирчев с глава отбеляза шестият си гол за „Бдин”.

В 10 минута Йордан Йотов от гостите отправи удар с глава, но неточно. Последваха силни минути за „Бдин”. На два пъти Явор Въндев шутира опасно към вратата на гостите, но със сетни усилия Митев избиваше в ъглов удар. В 17 минута Тодор Тимонов изпълни опасно пряк свободен удар, но на сантиметри над гредата. В 32 минута Диего от гостите центрира успоредно на голлинията, но там нямаше негов съотборник да засече топката. Последва опасен удар на Димитър Петков от 25 метра, но в страни от вратата на гостите. Отбора на „Чавдар” се възползва от отпускането на домакините и имаше своят шанс за гол. Най-напред Николай Ботев се озова сам срещу Кючуков, но ударът му мина покрай гредата. Последва удар на Йотов с глава, но отново неточно. Все пак полувремето завърши с шанс за домакините. Николай Цветков опита да прехвърли вратаря, но и неговият удар бе неточен.

Втората част започна с натиск на „Бдин”, но гостите първо стигнаха до шанс за гол. При една контраатака капитана им Чочев излезе сам срещу Кючуков и от малък ъгъл отправи силен шут, но капитана на видинчани показа класата си и с красив плонж изби в ъглов удар. Последва домакински натиск и няколко поредни ъглови удара пред вратата на гостите, като последователно бяха отбити удари на Мирчев на два пъти и на Цветков. В 70 минута Николай Цветков опита удар от далеч но вратарят спаси. Кюмюрджиев направи хубав пробив и центрирането му мина на косъм от гол във вратата на гостите. Влезлият, като резерва Цветослав Тодоров засече с глава центриране на Тимонов, но в страни от вратата.

В самия край на мача другата резерва Иван Мишев направи хубав пробив, но останал сам срещу вратаря би слабо покрай вратата. Мача изгледаха председателя на УС на ПФК”Бдин” Димитър Герасимов и изпълнителният директор Иван Бербатов.

След мача старши треньора на „Бдин” Николай Нинов заяви:

”Този мач не се различава от предишният с „Академик”. Бяхме много мудни второто полувреме. През първата част стояхме по-добре. Радвам се за трите точки и в крайна сметка се надявам  дори с по 1 на 0 до края на първенството да спечелим всички мачове. През седмицата ще наблегнем в тренировките на много компоненти в играта защото ни предстои тежък мач в Гоце Делчев. Ще бъде тактически мач и се надявам да вземем трите точки, защото нещата ще се решат следващият кръг.

„Бдин” Видин-„Чавдар” Етрополе 1-0

Стадион „Бенковски” – 700 зрители
Голмайстор – Владислав Мирчев 4 минута
Главен съдия-Драгомир Драганов-Варна
Помощници-Християн Ганев и Мирослав Марков от Русе
4 съдия – Илиян Маринов-Враца
Делегат на БФС-Сашо Георгиев-Враца
Съдийски наблюдател-Христо Тончев-Враца
Жълти картони – Мартин Керчев и Димитър Петков за „Бдин”, Емил Грозев и Николай Ботев за „Чавдар”

Стартови състави:

„Бдин” Видин – 1. Тодор Кючуков/к/, 19 Ангел Цолов, 20. Петър Кюмюрджиев, 8. Костадин Гаджалов, 22. Георги Николов, 77. Мартин Керчев /80м. Иван Мишев/, 16. Димитър Петков, 10. Николай Цветков, 88. Владислав Мирчев/89м. Ивайло Иванов/, 4. Тодор Тимонов, 83. Явор Въндев/75. Цветослав Тодоров/.

„Чавдар” Етрополе
– 12. Владислав Митев, 18. Чудомир Григоров, 3. Емил Грозев, 4. Стилиян Николов, 13. Раиф Мурадов, 7. Георги Вълчев/85м. Благой Пасков/, 14. Атанас Димитров/70м. Красимир Илчев/, 10. Ивайло Чочев/к/, 9. Йордан Йотов, 8. Диего Ферараресо, 27. Николай Ботев/54м. Ерик Погански/.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки