Пламен Кралев финишира осмия в третата сесия на "Алгарве"

Състезателният уикенд ще бъде второто състезание с модифицираната система boost, която заимства идеята на DRS от Формула 1

Пламен Кралев финишира осмия в третата сесия на "Алгарве"

Българският пилот във Формула 2 Пламен Кралев стартира подготовката за втория кръг от шампионата в „Алгарве”, Португалия. Днес по програма се проведе пълен тестови ден, а утре са първите свободни тренировки, след което през уикенда предстоят квалификациите и двете състезания. Кралев бе 9-и на първата сесия с изоставане 1,5 сек от първия, а на променливите поради дъжда условия във втората остана 12-и. Следобед българинът даде 8-о време – само на 0,8 сек от най-бързата обиколка за сесията.

Състезателният уикенд в „Алгарве” ще бъде второто състезание с модифицираната система boost, която заимства идеята на DRS от Формула 1. От 2012 пилотите от Формула 2 вече имат право само на 8 активации с бутон на boost, максимум два пъти в обиколка, но вече само ако разликата с пилота отпред е 1 сек. Решението дебютира в първия кръг в „Силвърстоун” и бе прието добре от пилотите. Системата boost увеличава мощността от 425 на 500 к.с. в рамките на 6 сек.

В „Силвърстоун” бяха разположени две boost зони, а системата става активна след първата обиколка и може да се използва до последната. Благодарение на промените за 2012 като модифицирана система boost, карбоновите спирачки и гуми Yokohama времената на обиколка във Формула 2 се подобриха с 3 сек спрямо предходната година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки